3 секрети, з якими котлети кожного разу будуть виходити ідеально
Джерело:
NVПриготування котлет – це, здавалося би, досить просте завдання, та далеко не завжди вони виходять однаково вдалими. Та якщо ви знатимете кілька дуже простих правил, ви зможете дуже легко перетворити котлети на свою коронну страву.
Котлети – це досить проста страва, яку чимало господить готують досить часто. Та далеко не завжди результат виходить однаковим. Для того, щоб кожного разу отримувати соковиті і ніжні котлети, потрібно знати кілька простих хитрощів.
Цікаво Як вивести жирну пляму з одягу: лайфхак, яким будете користуватися завжди
Як правильно готувати котлети
Один із перших секретів до ідеальних та дуже смачних котлет – це вдалий фарш. І для того, щоб ви були впевнені у його якості, вам краще приготувати його самостійно. Якщо ви готуєте котлети з кількох різних видів м'яса, тоді потрібно змішати їх у фарш відразу разом, і тоді ви не будете сумніватися у тому, чи ваша заготівля має хороший смак.
Про другий секрет знають далеко не всі із навіть досвідчених господинь. І це – колотий лід. Його вам варто додати після того, як ви додасте у фарш усі основні інгредієнти – зокрема цибулю та спеції.
Саме ця проста хитрість зробить страву надзвичайно смачною, приємною та досить вологою. Якщо ви берете 500 грамів фаршу, буде цілком достатньо взяти всього 5 стандартних кубиків льоду. Перед цим помістіть їх у пакетик та розбийте.
Колотий лід може бути дуже корисним / Фото Pexels
Після того, як ви додасте лід у фарш, потрібно максимально швидко відправляти котлети на пательню. Досвідчені кухарі вже помітили, що коли ви починаєте смажити такі котлети, лід починає танути, і на його місці у котлеті утворюється порожнеча, що заповнюється парою.
Завдяки цьому простому і недорогому лайфхаку ваші котлети завжди будуть пишними та досить соковитими.
І третій секрет, про який нізащо не можна забувати – це правильне смаження. Саме від того, як ви посмажите котлети, буде залежати їхній смак. Викладати фарш шматочками потрібно вже на досить добре розігріту сковороду, на яку ви попередньо вилили достатньо масла. Тоді фарш не буде розвалюватися, а натомість зберігатиме потрібну форму.