Ось як правильно мити посуд вручну, щоб він був найбільш чистим

14 лютого 2024, 11:59
Читать новость на русском

Джерело:

Real Simple

Миття посуду – це той неприємний обов'язок, з яким, на жаль, доводиться зіштовхуватися чи не кожного дня. І робити це потрібно досить ретельно, щоб посуд і справді був чистим.

Можливо, ви про це ніколи не думали, проте і справді існує правильний спосіб мити посуд. Тож для того, щоб переконатися, що ваш посуд достатньо чистий та готовий до наступного використання, вам потрібно знати, чи правильно ви його миєте. 

Цікаво Ці 5 речей завжди є у домівках дизайнерів інтер'єру: вони роблять оселю затишною

Зішкребіть їжу, що залишилася

Перед тим, як починати мити посуд вручну, вам спершу потрібно зішкребти залишки їжі, що на ньому залишилися. Якщо ви цього не зробите, тоді раковина буде заповнена їжею, і вам буде складніше спускати воду. 

І тоді ваш посуд виглядатиме брудним через жирну воду. Окрім того, це може погано вплинути на вашу сантехніку, особливо у випадку, якщо ваші тарілки були вкриті жирними чи крохмалистими речовинами, які можуть легко засмітити труби. 

Наповніть раковину

Те, що вам потрібно, так це використати зливну пробку, щоб закрити раковину. Після цього наповніть її гарячою водою, а потім додайте до неї кілька крапель засобу для миття посуду. 

Починати мити посуд варто із каструль і сковорідок. Коли раковина наповниться гарячою мильною водою, вам потрібно замочити увесь великий посуд на 10 – 20 хвилин. Тоді налипла їжа розпушиться, і вам буде досить просто її відмити. Тоді відшкребіть її гумовою лопаткою чи паперовим рушником. 

Після того, як каструлі та сковорідки будуть очищені, вам потрібно злити брудну воду. Згодом знову наповніть раковину та влийте засіб для миття. Першим варто мити найменш брудний посуд – це зазвичай чашки та виделки і ложки. Помийте посуд губкою, потім сполосніть чистою водою та протріть рушником. 

Поступово вам варто переходити до все більш брудного посуду. Якщо у будь-який момент миття ви помітите, що вода стає надто жирною чи брудною, злийте її та замініть на нову. 

Використовуйте ніжну губку

До губок, якими ви чистите свій посуд, потрібно ставитися дуже уважно, щоб не подряпати його. Водночас потрібно не оминати нею і ділянки, де особливо багато бруду та терти, поки він не відстане. Втім, уникайте використання сталевого скребка чи абразивних подушечок губки на делікатних поверхнях, адже це може призвести до подряпин та пошкоджень. 

Знову промийте

Після миття посуду вам потрібно злити воду з раковини та знову промити його від залишків мила під проточною гарячою водою. Переконайтеся, що на ньому не лишилося ані мийного засобу, ані бруду.