Так робити не можна: 5 головних помилок у зберіганні яєць

20 жовтня 2024, 15:20
Читать новость на русском

Джерело:

Real Simple

Зазвичай після покупки яєць більшість людей просто закидають їх до холодильника та більше не думають про зберігання. Втім, іноді це призводить до неприємних помилок.

Яйця – це надзвичайно популярний продукт, і їх можна знайти майже у кожному холодильнику. Втім, про їхнє правильне зберігання знає не так багато людей, пише Real Simple. 

Цікаво Як за 5 хвилин почистити кілограм горіхів: метод, про який знають одиниці

Не охолоджуєте яйця відразу ж

Якщо ви не кладете яйця у холодильник відразу ж після покупки – це велика помилка. Коливання температури мають вирішальне значення для безпеки, особливо коли мовиться про такий продукт, як яйця. У них можуть міститися бактерії сальмонели, а це означає, що продукт потрібно якомога швидше охолодити, аби уникнути їхнього розвитку. 

У вашому холодильнику немає правильної температури

Для того, щоб яйця швидко охолодилися, потрібно слідкувати за тим, аби в ньому була встановлена правильна температура. Зважайте на те, що це має бути 4 градуси за Цельсієм чи нижче. У літній час потрібно дещо підвищити встановлену температуру. 

Ви миєте яйця

Так, чимало людей миють яйця, думаючи, що це їх очищує, хоча насправді ви досягаєте протилежного ефекту, і миття яєць може підвищити ризик зараження. 

Точніше, коли яйце миють, вода може всмоктуватися всередину через пори в шкаралупі. За чистоту переживати не варто: яйце всередині вже має захисну оболонку.


Яйця не потрібно мити / Фото Pexels 

Ви не охолоджуєте зварені яйця

Наступного разу, коли ви будете варити яйця, не забудьте потім опустити їх у холодну воду. Коли яєчна шкаралупа вариться, захисне покриття змивається, і це робить пори оголеними та залишає яйця вразливими до бактерій та забруднень. 

Ви використовуєте розбиті яйця

Якщо ви помітили у лотку з яйцями одне з тріщиною, може виникнути спокуса використати його першим, аби не витрачати продукт даремно. Втім, це також помилка. Використовувати яйця можна тільки у випадку, якщо ви випадково розбили їх нещодавно і знаєте, як утворилася тріщина.