Укр Рус
16 грудня, 20:25
2

Вистачить 10 хвилин: найпростіший спосіб розморозити м'ясо та рибу

Основні тези
  • Швидке розморожування м'яса та риби можливе за допомогою холодної води, мікрохвильової печі, натирання сіллю або холодильника.
  • Для збереження смаку та соковитості м'яса важливо використовувати поліетиленовий пакет і уникати теплої води.
М'ясо можна розморозити дуже швидко М'ясо можна розморозити дуже швидко

Тримати м'ясо та рибу у морозилці – це зручно, адже ніколи не знаєте, коли воно знадобиться. Але якщо страву потрібно приготувати швидко, розморожування продукту може перетворитися на справжню проблему.

Якщо ідея приготувати м'ясну страву прийшла миттєво, і часу на розморожування м'яса немає, змінювати меню не потрібно, повідомляє 24 Канал. Натомість ви можете скористатися кількома лайфхаками, які допоможуть швидше підготувати м'ясо до готування. 

Цікаво Вода ніколи не буде википати з каструлі: хитрий лайфхак господинь

Використайте холодну воду

Шматок м'яса чи риби потрібно помістити у герметичний поліетиленовий пакет та перекласти у каструлю з холодною водою на 40 хвилин. Якщо шматок великий та за цей час не розморозився, воду в каструлі потрібно поміняти. 

До речі, не варто класти м'ясо без пакета, адже через це воно може втратити смак та соковитість. Зважайте також на те, що теплу воду використовувати не варто – м'ясний білок у ніч почне згортатися, і ви отримаєте жорстке та на дуже смачне м'ясо. 

Використайте мікрохвильову піч

Якщо м'ясо потрібно розморозити навіть швидше, тоді вам варто скористатися мікрохвильовою піччю. Для цього м'ясо потрібно вийняти з пакета та перекласти у глибоку тарілку. Обов'язково використовуйте саме режим розморожування, а не будь-який інший – інакше м'ясо почне готуватися прямо у мікрохвильовці. 

Перевіряйте м'ясо кожні кілька хвилин та перевертайте за потреби. 

Натріть сіллю

Ви будете здивовані цим методом, але він справді працює! Все, що потрібно зробити – це дістати з морозильної камери м'ясо та натерти шматок продукту кухарською сіллю. Залиште його на 15 – 20 хвилин, і після цього воно вже буде готове до готування.


М'ясо можна натерти сіллю / Фото Pexels

Використайте холодильник

Найкраще та найбільш безпечне місце для розморожування м'яса – це холодильник. Втім, назвати швидким цей метод можна хіба з натяжкою. Іноді на це може знадобитися навіть цілий день. 

М'ясо потрібно просто перекласти у холодильник у пакеті та залишити там на нижніх полицях. Зберігати розморожене м'ясо можна у холодильнику протягом 4 – 5 днів.