Рис більше ніколи не буде злипатися: секрет, щоб зварити його ідеально
Джерело:
ВікнаПриготування рису здається досить простим завданням, але навіть найбільш досвідченим господиням це не завжди вдається. Іноді ця крупа прилипає до дна каструлі, а іноді злипається, утворюючи неапетитні грудочки.
Щоб правильно приготувати рис, потрібно вміти знайти правильний підхід до цього непростого продукту. Вчасно помішати, посолити і накрити кришкою. Про те, як якому порядку це робити та чи варто взагалі, розповіла ведуча програми МастерШеф Тетяна Литвинова.
Цікаво Перевірте своє срібло: прості дії, які допоможуть зрозуміти, чи це підробка
Як зварити ідеальну рисову кашу
Для того, щоб рис не злипався під час відварення, треба знати не тільки, як ввімкнути вогонь, але й не забути його правильно підготувати. Перед тим, як ставити крупу на плиту, ви повинні ретельно його промити під проточною холодною водою, і тоді він точно не буде злипатися під час варіння.
Наступний секрет – це підібрати правильне співвідношення води до рису. І справді, на упаковці ж не дарма пишуть, скільки води потрібно класти на склянку крупи. Ідеальне співвідношення для розвареного, але не липкого рису – це півтори склянки води на склянку каші.
Для варіння рису потрібно його якісно промити / Фото Pexels
Після цього вам потрібно підсолити рис – і ідеальний час для цього настає якраз після того, як каша почне закипати. Тоді ви можете сміливо додавати приправи та зменшувати вогонь.
Чимало господинь не знають, чи потрібно мішати рис під час приготування, і у Тетяни Литвинової є відповідь на це питання – до моменту кипіння мішати рис не можна, інакше він буде не розсипчастим, а перетвориться на кашу.
Час варіння крупи може відрізнятися від виду рису, тож зверніть увагу на упаковку – на ній виробник зазвичай вказує оптимальний час.Якщо це білий круглий, пропарений рис, то буде достатньо 20 хвилин варіння, а ось для бурого сорту потрібно 30, або ж навіть 40 хвилин.
А дикий рис може варитися понад годину.