Навіщо ковбасу ріжуть навскіс: відповідь на питання, яке хвилює багатьох
Ковбасу ми часто купуємо додому для щоденного вжитку чи на свята. Купуючи її на базарі чи в магазині не паличку, а половинку, можемо помітити, як її ріжуть навскіс. Для чого це роблять – розповідаємо далі.
Делікатес під кутом нарізають усюди, пише 24 Канал з посиланням на NV Food. Багатьом могло здаватися, що таке рішення полягає лише в красі нарізки, втім є практичніше пояснення.
Читайте також Ідеальні для холодної пори: ці 5 чаїв зміцнюють імунітет
Легенда пов’язання з косим нарізанням ковбаси
Є одна легенда про віденського м’ясника, який випадково нарізав ковбасу під кутом. Вранці він виявив мишу у своєму черевику, тож пішов на роботу у взутті на одну ногу. Це заважало йому зосередитися, тож він розрізав ковбасу навскіс й потім зрозумів, що така нарізка більше приваблює покупців. Відтоді він почав продавати ковбасу лише нарізаною під кутом.
Чому різати ковбасу навскіс – технологічна потреба
Структура м’яса під час термічної обробки змінюються, оскільки волокна стають щільнішими й жорсткішими. Нарізання ковбаси вздовж волокон призводить до того, що ніж натрапляє на опір, а скибочки виходять нерівні. Косий зріз допомагає легко розподілити продукт на рівні шматочки, зберігаючи форму.
Косий зріз ковбаси виглядає привабливіше / Фото Pro м'ясо
Маркетинг і естетика
Без перебільшення, косий зріз ковбаси виглядає естетично привабливішим. Він має вигідний вигляд на вітрині й привертає покупців, бо допомагає оцінити його якість. Окрім того, нарізана навкіс ковбаса має привабливіший вигляд на святковому столі.
Є ще один цікавий момент: зріз під кутом створює ілюзію більшого розміру скибочки. Для одного бутерброда буде достатньо двох шматочків ковбаси, а пряма нарізка потребувала б більше.