Ці шкідливі звички псують ваші ножі: час від них відмовитися

4 жовтня 2024, 10:13
Читать новость на русском

Джерело:

CNET

Навіть найкращий ніж може бути зіпсований, якщо користуватися ним неправильно, тож потрібно знати про те, що може йому нашкодити. А також – як правильно за ним доглядати.

 Кухонні ножі будь-яких форм та розмірів заслуговують на правильний догляд. І знання про те, як правильно їх використовувати, мити та зберігати допоможуть вам підтримувати їх у найкращій формі протягом років, пише CNET. Ось головні помилки, які псують ваші ножі.

Цікаво Навіщо додавати кавову гущу в унітаз: про цей секрет знають одиниці

Проскрібаєте ніж вбік по дошці

Ножі призначені тільки для різання у двох напрямках – вперед та назад, а не з боку в бік, тож намагайтеся не використовувати свої ножі для шкрябання. Це може бути майже інстинктом – зібрати усю нарізану їжу ножем, аби закинути її у пательню чи каструлю, проте цей рух може затупити інструмент та зашкодити йому. 

Використання будь-яких дошок, крім пластикових та дерев'яних

Існують дошки для нарізання, створені з усіх видів матеріалів, та багато з них незручні для ножів. Кам'яні та мармурові дошки можуть бути гарними для подачі, проте вони можуть нашкодити ножу та затупити його лезо швидше, ніж будь-що інше. 

Неохайне зберігання в ящику

Перш за все, так ви можете поранитися, якщо просто потягнетеся за ножем чи чимось іншим, а наштовхнетеся на лезо. Але, окрім того, так ваш ніж почне швидше тупитися через те, що постійно стикатиметься з іншими інструментами у ящику. 


Ножі потрібно зберігати правильно / Фото Pexels

Залишаєте ніж у раковині

З багатьох причин ніколи не можна мити ножі у посудомийній машині. Тривалий вплив гарячої води може пошкодити і ручку, і лезо – з цих же міркувань не варто залишати ніж і у раковині. Щойно він забрудниться, спробуйте мити його та відкладати на місце зберігання, попередньо висушивши. 

Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.

В іншому випадку ніж може стати чутливим до іржі чи корозії. 

Очищення грубою металевою губкою

Навіть якщо на ножі збереглися якісь складні забруднення, останнє, що ви хочете робити, так це чистити його жорсткою губкою. Це може пошкодити поверхню ножа та зіпсувати інструмент.