Кріп – це досить корисна рослина для вашого городу, і вона може принести чимало користі, якщо висадити її правильно. Та Поради 24 діляться порадами щодо місць, де садити кріп точно не варто.

Цікаво Як позбутися цвілі на стінах: дешеві лайфхаки, які дають миттєвий результат

Де не можна садити кріп

Кріп – це дуже невибаглива культура, яка буде рости майже повсюди – і на городі, і на прибудинковій ділянці, і у саду. Та у відсутності догляду є невеликий нюанс, про який городники забувають, і який зрештою призводить до того, що вони збирають мізерний врожай культури.

Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.

Перш за все, не варто обирати для кропу будь-яке вільне місце на ділянці, адже це свідомо помилковий підхід. І ви залишитеся не тільки без культури з грядки – ця помилка може призвести до того, що знизиться врожайність і культур поряд.

Вся ріс полягає в тому, що через коріння кріп виділяє у ґрунт деякі речовини, що можуть пригнічувати певні культури, а також гальмувати їхнє зростання. І якщо вчасно не прорвати кріп із таких грядок, тоді ви можете втратити урожай.

Кріп
Кріп можна садити не повсюди / Фото Pexels

Отож, ось кілька культур, біля яких кріп садити дуже не рекомендують.

  • Морква – культури обопільно уповільнюють розвиток, а кріп може також заразитися морквяною мухою.
  • Крес-салат – рослини будуть відбирати одна в одної корисні речовини, тож садити їх потрібно на відстані щонайменше у 5 метрів.
  • Базилік – рослини негативно впливають на смак одна одної, а також є ризик, що вони підхоплять тлю або ж муху.

Також не можна садити кріп біля помідорів, селери, пастернаку та кінзи. Не радять висаджувати кріп і поряд з петрушкою. Ці рослини вимагають зовсім різного догляду і можуть конкурувати за поживні речовини, а це негативно позначиться на якості усієї зелені.