Навіщо замочувати горіхи у воді: про це знають одиниці
Перед вживанням чимало людей замочують горіхи. Та чи впливає цей процес на їхню користь? Спробуймо розібратись разом з вами.
Замочувати горіхи потрібно з багатьох різних причин, але основна полягає у наявності в горіхах фітинової кислоти. Якщо не підготувати горіхи до вживання, тоді вітаміни у ньому начебто перебувають у сплячці. Поради 24 розповідають про основні причини замочувати горіхи.
Цікаво Не палити і не викидати: ось як використати опале листя на городі й в саду
Основні причини замочувати горіхи
Причин замочувати горіхи є безліч – і серед них покращення смаку та краща засвоюваність продуктів. І якщо ви ще не робили цього раніше, тоді спробувати точно варто!
Для рецепта
Чимало рецептів передбачають попереднє замочування горіхів, адже цей процес робить продукти м'якшими та простішими в роботі. Наприклад, якщо ви хочете приготувати сире горіхове молоко чи імітувати випічку, як печиво чи горіхи.
Для покращення смаку
Навіть якщо ви не дотримуєтеся сироїдіння, одна з причин замочувати горіхи полягає в тому, що чимало з них смакуватимуть набагато краще після процедури. Наприклад, з волоських горіхів зникне терпкий присмак, який може вам не подобатися. Це відбувається через те, що дубильні речовини вимиваються, і горіх стає м'якшим та маслянистим.
Для видалення бруду
Так, звісно ж, замочування допомагає прибрати бруд – всього за 20 хвилин вода навколо продуктів точно стане коричневою. А через пару годин основний відсоток пилу та інших залишків потрапить у воду, і горіхи стануть значно приємнішими на смак. І воду від замочування горіхів з цієї ж причини не можна ніде використовувати – її потрібно неодмінно вилити.
Для здоров'я
Ще одна відома перевага замочування горіхів – це підвищена активність ферментів і краще засвоєння поживних речовин. І в процесі замочування горіхи починають проростати, а це значно збільшує їхній поживний профіль.
Горіхи можна замочувати / Фото Unsplash
Скільки часу потрібно замочувати горіхи
Кожен вид горіхів має свій час на замочування. І найдовше потрібно залишати у воді мигдаль – аж на 12 годин. Волоські горіхи радять заливати водою на 8 – 12 годин, а ось арахіс та фундук – на 8 годин.
І ось проста інструкція, яка допоможе вам правильно вимочити горіхи:
- спершу помістіть їх у миску та додайте теплої води, щоб вона покрила їх;
- додайте солі – 1 чайна ложка на 140 грамів – та добре розмішайте;
- накрийте миску та залиште її на ніч чи на зазначений час;
- після цього воду злийте та промийте горіхи ще раз;
- перед вживанням обсушіть горіхи паперовим рушником.