Щоб чай був ідеальним: скільки хвилин тримати пакетик у чашці

19 серпня 2024, 14:00
Читать новость на русском

Джерело:

ТСН

Чай – це напій, який полюбляє чимало людей, і багато хто використовує для його приготування чайні пакетики. Та для того, щоб він не був надто прісним чи міцним, потрібно його вчасно витягнути.

Приготування чаю – це справжній ритуал, але зробити напій смачним і насиченим можна навіть у випадку, якщо ви використовуєте чайні пакетики. Головне – це перетримати його, або ж не дістати надто рано. 

Цікаво Копійчаний засіб для троянд у серпні: підживіть ним рослини негайно

Як довго потрібно заварювати чай

Отож, пакетик чаю потрібно тримати у чашці правильну кількість часу. Але скільки це? Експерти стверджують, що для отримання максимального ефекту потрібно тримати його у гарячій воді від 3 до 8 хвилин. 

Втім, це ще не все, що впливає на смак напою, що ви отримаєте. Не менш важливою є й температура заварювання. Для того, щоб чай по-справжньому заварився, потрібно, щоб вода була не холоднішою, ніж 90 градусів. 

Виконані домашні справи означають одне – час переходити до відпочинку та відновлення сил з улюбленою кавою. А щоб процес її приготування не спровокував ще один цикл прибирання, радимо звернути увагу на Gemini у дріпах. В кожному паперовому пакетику міститься порція меленої кави. Тож все, що потрібно для заварювання – улюблена чашка і гаряча вода.

Втім, зовсім неправильно буде залишати чайний пакетик у воді протягом всього часу, коли ви п'єте чай. Що довше пакетик залишатиметься всередині чашки, то гіркішим ставатиме напій. А все через те, що гаряча вода наче "витягує" з чаїнок весь інтенсивний смак. 

А якщо ви полюбляєте пити чорний чай з молоком, потрібно знати, що першим потрібно заливати до склянки. Тож ось ідеальний рецепт від фахівців: спершу потрібно залити гарячу воду, потім додати пакетик чаю та заварювати протягом 3 – 5 хвилин, а після цього залити молоко. 


Чай потрібно заварювати правильно / Фото Pexels

Виявляється, на смак вашого напою може втримати навіть колір склянки, яку ви використовуєте. Вважається, що найкраще він смакуватиме з червоного великого кухля – і це зовсім не випадковість. Річ у тому, що мозок асоціює червоний колір із стиглістю, солодом та соковитістю, тож напій у такій місткості й смакуватиме відповідно.