Зберігайте томатну пасту правильно: вона не запліснявіє і не висохне

16 лютого 2024, 18:48
Читать новость на русском

Джерело:

NV

Томатна паста потрібна для приготування досить великої кількості страв, але у досить невеликій кількості. Тому, скоріш за все, залишки пасти вам доведеться поставити назад до холодильника.

Томатна паста у банці, яку ви вже відкрили, навіть у холодильнику може за досить короткий період часу покритися пліснявою. Окрім того, у неї змінюється колір та смакові властивості, вона обвітрюється. Та всіх цих негараздів можна легко уникнути. 

Цікаво 5 речей, яких ви повинні обов'язково позбутися: зробіть це вже сьогодні

Як правильно зберігати томатну пасту у холодильнику 

Для того, щоб ваша томатна паста ніколи не псувалася та не втрачала свого смаку, вам потрібно знати всього два обов'язкові лайфхаки. Якщо ви почнете їх використовувати, ви зможете нарешті припинити викидати пасту через те, що вона зіпсувалася ще до того, як ви встигли її використати. 

Олія

Для цього способу вам потрібно у вже почату банку із томатною пастою додати невелику кількість рослинної олії та щільно закрити її. Таким чином ви утворите на поверхні пасти захисну плівку, що завадить їй контактувати із повітрям та обвітрюватися. 

Такий простий спосіб може сильно подовжити термін придатності вашого продукту. 

Заморожування

Цей спосіб може бути зручним, якщо ви не плануєте використовувати томатну пасту найближчим часом. Для цього візьміть банку з продуктом та розподіліть його у форми для льоду і поставте їх у морозильну камеру. Після того, як паста заморозиться, ви можете перекласти кубики у звичайні пакети і залишити у морозилці. Так ви вже матимете порційну томатну пасту, яку зможете використовувати за потреби.