Вони зменшують біль у суглобах: 5 простих продуктів на щодень

14 грудня 2024, 22:23
Читать новость на русском

Щороку мільйони людей шукають полегшення від болю в суглобах. І, окрім того, аби покладатися на ліки, можна додати до свого раціону кілька продуктів, які допоможуть зменшити дискомфорт.

Виявляється, існує кілька простих щоденних продуктів, які можна легко додати до свого раціону – і вони можуть допомогти з проблемою болю у суглобах, повідомляє 24 Канал з посиланням на Express Health

Цікаво 3 причини їсти більше чорного шоколаду: він корисніший, ніж ви думали

Риба

Риба – це продукт, насичений омега-3 жирними кислотами, які допомагають зменшити запалення в організмі. Докторка Емма Пател переконана, що риба може зменшити вироблення запальних хімічних речовин в організмі, а це призводить до зменшення болю та скутості у суглобах. 

Найкраще буде включити до свого раціону таку рибу, як лосось, скумбрія чи сардини, і тоді ви зможете відчути природне зменшення запалення суглобів. 

Імбир

Подібно до куркуми, імбир є природним протизапальним засобом. Доведено, що імбир блокує певні запальні шляхи в організмі та може полегшити біль у суглобах. Щоденна чашка імбирного чаю чи й додавання свіжого кореневища до їжі може бути простим та ефективним способом покращити самопочуття. 


Імбир дуже корисний / Фото Pexels

Ягоди

Ягоди багаті на різні антиоксиданти та допомагають боротися з окисним стресом та зменшити запалення в організмі. Особливо корисною буде чорниця, адже вона наповнена антоціанами – сполуками, що борються із запаленнями та захищають суглоби від пошкоджень. 

Оливкова олія

Звісно ж, оливкова олія першого віджиму – це ще один продукт, який має бути у вашому раціоні. Вона сповнена антиоксидантів та корисних жирів та може зменшувати запалення. 

Вона не тільки корисна для серця, але й допомагає змащувати суглоби, що робить рух легшим та менш болісним. 

Куркума

Куркума – наповнена потужною сполукою з сильними протизапальними властивостями, що називається куркумін. Протягом століть її використовували у традиційній медицині через її здатність зменшувати біль та запалення. Ви можете додавати куркуму до багатьох страв – супів, гарнірів чи карі.