Вони зменшують біль у суглобах: 5 простих продуктів на щодень
Щороку мільйони людей шукають полегшення від болю в суглобах. І, окрім того, аби покладатися на ліки, можна додати до свого раціону кілька продуктів, які допоможуть зменшити дискомфорт.
Виявляється, існує кілька простих щоденних продуктів, які можна легко додати до свого раціону – і вони можуть допомогти з проблемою болю у суглобах, повідомляє 24 Канал з посиланням на Express Health.
Цікаво 3 причини їсти більше чорного шоколаду: він корисніший, ніж ви думали
Риба
Риба – це продукт, насичений омега-3 жирними кислотами, які допомагають зменшити запалення в організмі. Докторка Емма Пател переконана, що риба може зменшити вироблення запальних хімічних речовин в організмі, а це призводить до зменшення болю та скутості у суглобах.
Найкраще буде включити до свого раціону таку рибу, як лосось, скумбрія чи сардини, і тоді ви зможете відчути природне зменшення запалення суглобів.
Імбир
Подібно до куркуми, імбир є природним протизапальним засобом. Доведено, що імбир блокує певні запальні шляхи в організмі та може полегшити біль у суглобах. Щоденна чашка імбирного чаю чи й додавання свіжого кореневища до їжі може бути простим та ефективним способом покращити самопочуття.
Імбир дуже корисний / Фото Pexels
Ягоди
Ягоди багаті на різні антиоксиданти та допомагають боротися з окисним стресом та зменшити запалення в організмі. Особливо корисною буде чорниця, адже вона наповнена антоціанами – сполуками, що борються із запаленнями та захищають суглоби від пошкоджень.
Оливкова олія
Звісно ж, оливкова олія першого віджиму – це ще один продукт, який має бути у вашому раціоні. Вона сповнена антиоксидантів та корисних жирів та може зменшувати запалення.
Вона не тільки корисна для серця, але й допомагає змащувати суглоби, що робить рух легшим та менш болісним.
Куркума
Куркума – наповнена потужною сполукою з сильними протизапальними властивостями, що називається куркумін. Протягом століть її використовували у традиційній медицині через її здатність зменшувати біль та запалення. Ви можете додавати куркуму до багатьох страв – супів, гарнірів чи карі.