Почистити каструлю від пригорілого молока дуже просто: зробіть це вже зараз

20 липня 2024, 18:35
Читать новость на русском

Джерело:

УНІАН

Пригоріле молоко на стінках та дні каструлі – це неприємна проблема, з якою доводиться мати справу дуже багатьом городникам. Але позбутися бруду можна дуже просто, якщо знати правильний спосіб.

 Існує дуже велика кількість рецептів, які вимагають використання молока. І є один невеликий недолік: навіть якщо зазвичай ви досить уважні, все одно щось на плиті може пригоріти, зокрема й молоко. Та, на щастя, відмити його можна досить легко. 

Цікаво Про ці 5 помилок у дизайні ванної кімнати ви шкодуватимете роками

Чим відмити пригоріле молоко

Якщо ви хочете відмити каструлю, на які залишилися сліди пригорілого молока, то тут найкраще себе зарекомендували народні засоби, які можна знайти на будь-якій кухні, а саме оцет, сода та лимонна кислота. Втім, вам все ж потрібно знати, як саме їх правильно використовувати. 


Каструлю можна відмити дуже легко / Фото Pexels

І ось найкращі способи відмити нагар від улюбленої каструлі:

  • налийте трохи оцту в місткість з нагаром та доведіть рідину до кипіння. Після цього каструлю потрібно зняти з плити та дати оцту трохи часу, аби він встигнув подіяти;
  • соду змішайте з водою до утворення пасти та нанесіть на нагар. Дайте розчину кілька хвилин, а після цього змийте водою;
  • розчиніть лимонну кислоту у воді та доведіть каструлю до кипіння. Дайте місткості охолонути та сполосніть її. 
Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.

Втім, ось що ще потрібно запам'ятати: після використання будь-якого з цих способів вам потрібно ретельно помити каструлю з мийними засобами та не забути її сполоснути. Тільки так ви зможете уникнути впливу хімічних речовин на продукти, які будете готувати у каструлі надалі.