Важливі ознаки свіжого оселедця: про них потрібно знати
Джерело:
УНІАНОселедець – це дуже популярна риба, яка може додати смаку багатьом стравам. Втім, це трапиться тільки у випадку, якщо ви оберете його вдало.
Рідко яке свято може обійтися без оселедця; іноді він виступає як закуска, а іноді – як частина салатів. Та щоб не зіпсувати собі застілля, вам потрібно звернути увагу на якість риби ще в магазині.
Цікаво Які рослини краще ростуть у тіні: потрібно знати садівникам
Як правильно обрати оселедець
Під час купівлі ви можете обрати або оселедець із бочки, або і у вакуумі. Та для початку вам потрібно оцінити його зовнішній вигляд.
У свіжої риби спинка буде товстою, а тушка – рівною. Зверніть увагу і на зябра – вони мають бути темно-червоного кольору. Поверхня риби не повинна мати пошкоджень, адже це може свідчити про те, що вона вже почала псуватися.
Якщо є змога торкнутися риби, перевірте її на дотик. М'ясо має бути пружне та тримати форму. Після того, як ви натискаєте на нього, воно має повернутися до своєї початкової форми. Якщо ж цього не відбувається, то оселедець може бути вже несвіжим або ж взагалі не годитися до того, щоб його їсти.
Зверніть увагу на очі риби – вони мають бути ясними і не запалими. А вага має бути не меншою, ніж 400 грамів.
Обрати хороший оселедець досить просто / Фото Pexels
Якщо ж ви купуєте вже упакований оселедець, уважно подивіться на етикетку та склад: там має бути тільки риба, сіль та спеції. Якщо ж ви знайдете серед інгредієнтів консерванти, те свідчить про те, що риба не надто свіжа.
Не варто також брати оселедець, на якому ви помітили жовті плями чи білий наліт на лусці. Зважайте і на неприємний кислий запах та липку луску – все це свідчить про те, що риба вже зіпсована.
Ще одна важлива порада, яка може вберегти вас від невдалої покупки – краще обирайте цілу рибу і розбирайте її самостійно. Безумовно, ідея купити вже готове філе здається привабливою, проте під час його виготовлення використовують різноманітні розчини та консерванти, а це не те, що ви хочете бачити у себе на тарілці.