Хліб зазвичай радять зберігати у темному та прохолодному місці, та влітку організувати такі умови буває зовсім непросто. Натомість спека та висока вологість можуть зробити навіть з хлібниці непридатне для зберігання хліба місце.
Цікаво Ці 5 правил подовжать термін служби повербанку: варто їх запам'ятати
Як правильно зберігати хліб
Дуже часто люди використовують для зберігання хліба різноманітні контейнери, виготовлені з металу, пластику чи дерева, але вони не забезпечують його збереження, якщо повітря надто гаряче.
Деякі люди можуть вважати, що холодильник – це непогане місце для зберігання хліба, адже там прохолодно, проте вони не враховують один момент: у холодильнику також надзвичайно волого, і свіжий хліб там зіпсується досить швидко.
Натомість хліб радять зберігати у керамічних або гончарних місткостях. Ці матеріали забезпечують обмін повітря та вологи, а так ви можете запобігти появі плісняви та зберегти хліб досить свіжим.
Хліб не можна класти в холодильник / Фото Pexels
Втім, це не значить, що вам потрібно негайно викинути свою хлібницю. Керамічні хлібниці старого зразка можуть бути надзвичайно зручними у користуванні. А глиняні місткості мають відкриті пори, які збирають вологу та повертають її хлібу, коли він починає всихати.
Окрім того, в якісних керамічних та глиняних хлібницях ви майже ніколи не побачите цвілі. Контейнери, які не мають герметичного ущільнення також мають подібні переваги. Також ви можете зберігати свої хлібобулочні вироби у вкритому воском мішечку.