Цей популярний метод зберігання хліба насправді помилковий: краще обрати інший

15 липня 2024, 14:34
Читать новость на русском

Джерело:

NV

Як і більшість хлібобулочних виробів, хліб має досить короткий термін зберігання. Він може почати псуватися вже навіть за кілька днів після нарізки, якщо не зберігати його правильно.

Хліб зазвичай радять зберігати у темному та прохолодному місці, та влітку організувати такі умови буває зовсім непросто. Натомість спека та висока вологість можуть зробити навіть з хлібниці непридатне для зберігання хліба місце. 

Цікаво Ці 5 правил подовжать термін служби повербанку: варто їх запам'ятати

Як правильно зберігати хліб

Дуже часто люди використовують для зберігання хліба різноманітні контейнери, виготовлені з металу, пластику чи дерева, але вони не забезпечують його збереження, якщо повітря надто гаряче. 

Деякі люди можуть вважати, що холодильник – це непогане місце для зберігання хліба, адже там прохолодно, проте вони не враховують один момент: у холодильнику також надзвичайно волого, і свіжий хліб там зіпсується досить швидко. 

Натомість хліб радять зберігати у керамічних або гончарних місткостях. Ці матеріали забезпечують обмін повітря та вологи, а так ви можете запобігти появі плісняви та зберегти хліб досить свіжим. 


Хліб не можна класти в холодильник / Фото Pexels

Втім, це не значить, що вам потрібно негайно викинути свою хлібницю. Керамічні хлібниці старого зразка можуть бути надзвичайно зручними у користуванні. А глиняні місткості мають відкриті пори, які збирають вологу та повертають її хлібу, коли він починає всихати. 

Окрім того, в якісних керамічних та глиняних хлібницях ви майже ніколи не побачите цвілі. Контейнери, які не мають герметичного ущільнення також мають подібні переваги. Також ви можете зберігати свої хлібобулочні вироби у вкритому воском мішечку.