Укр Рус
16 серпня, 01:03
2

Як легко та швидко зняти шкірку з болгарського перцю: кулінарна хитрість, яку треба знати всім

Основні тези
  • Болгарський перець є популярним овочем на українській кухні, використовується для приготування багатьох страв.
  • Для легкого видалення шкірки з перцю, його потрібно обшпарити окропом або поставити в гарячу воду разом з кухонною сіллю.
  • Господині рекомендують тримати перець в окропі ще 10 хвилин, щоб він став ніжнішим і м'якшим у стравах.

Джерело:

ТСН

Якщо знати певні кулінарні секрети, то шкірку з болгарського перцю можна зняти без проблем. Все, що вам знадобиться – трохи терпіння.

Болгарський перець є популярним овочем на нашій кухні. Господині його використовують для приготування багатьох страв. Для деяких рецептів перець додати зі шкіркою, для деяких – зняти. Ось тут і виникає питання, як зробити процес швидким та легким? Один лайфхак допоможе вам впоратися із завданням.

Читайте також Як зварити кукурудзу за 5 хвилин: дивовижний лайфхак без використання води

Як видалити шкірку з болгарського перцю

Для того, щоб легко позбутися шкірки перцю треба обшпарити його окропом, щоб шкірка змогла відділитися швидко.

Часом буває й таке, що деяка частина добре відділяється, інша – гірше. У такому випадку просто вкиньте перець у гарячу воду на кілька хвилин. Однак перед чим у ній треба розчинити звичайну кухонну сіль. Всього 5 хвилин буде достатньо, щоб шкіра перцю змогла швидко відшаруватися.


Шкірка з перців знімається за допомогою окропу / Фото Pexels

Окрім того, перці попередньо оброблені гарячою водою буде набагато легше фарширувати рисом. Якщо ж ви хочете, щоб перці були дуже ніжними і зовсім не твердими, то помістіть їх на 10 хвилин в окріп. Господині кажуть, що після такого трюку перці просто починають танути в роті.

Важливий момент! Не намагайтеся очистити шкірку перцю самостійно за допомогою ножика, бо таким чином ви порушите структуру овочу та й певною мірою його більше знищите, ніж знімете шкірку.