Від жиру не залишиться й сліду: як відчистити решітку від газової плити
Решітка кухонної плити з часом дуже сильно забруднюється. Якщо періодично її не мити, то на ній накопичиться дуже багато жиру. Звичайне чищення може не впоратися, тому треба застосовувати кілька розчинів, які виведуть жир з решітки.
Перед початком очищення треба зрозуміти, яка саме решітка стоїть на газовій плитці, пишуть Поради 24. До прикладу, емальована решітка є гладкою та блискучою і не підходить для механічних пошкоджень. Чавунна решітка – важка та не терпить агресивних мийних засобів, а от сталеві решітки є найневибагливішими.
Читайте також Як позбутися цвілі на стінах: дешеві лайфхаки, які дають миттєвий результат
Щоб решітки сяяли, а увесь бруд зникнув – розповідаємо про найпопулярніші способи очищення.
Сода
Змішайте харчову та кальцинову соду у співвідношенні 1:2, розподіліть субстанцію по решітці та залишіть на 60 хвилин. За цей час відбудеться хімічна реакція, в результат якої жирові відкладення почнуть розчинятися. Після цього очистіть все скребком та промийте водою.
Нашатирний спирт
Процедуру краще проводити на свіжому повітрі. Поставте решітку у пакет, а тоді розпорошіть нашатирний спирт по всій поверхні. Зав’яжіть та залишіть на ніч, а вже зранку залишки нагару буде легко відчистити.
Гірчичний порошок
Змішайте суху гірчицю з водою до консистенції пасти. Нанесіть суміш на 2 години та змийте вологою губкою. Для посиленого ефекту, зробіть суміш із 3 столових ложок, 9% оцту та 1 чайної ложки засобу для миття посуду.
Гірчичний порошок допомагає прибрати бруд з решітки / Фото Pexels
Господарська мило
Цей засіб підійде для чавунних та сталевих решіток. Подрібніть мило та додайте 150 міліграмів канцелярського мила у воду. Решітку опустіть у киплячу суміш та залишіть на плиті на годину, а потім опустіть в холодну воду. Нагар повинен відійти разом із шаром клею.
Оцет
З нагаром добре справляється 9% оцет. Поставте решітку у ванну, налийте зверху оцет та залишіть на 2 години. Після цього забруднені місця зішкребіть шкребком та змийте водою.