Укр Рус
10 лютого, 18:18
2

Простоїть дуже довго: правила зберігання цибулі, які знають одиниці

Основні тези
  • Цибулю найкраще зберігати в холодному, сухому й добре провітрювальному місці, наприклад, у гаражі чи підвалі, використовуючи сітчасті мішки або дерев’яні ящики.
  • Не рекомендується зберігати цибулю поруч з картоплею та іншими коренеплодами, які виділяють вологу, а також слід уникати зберігання в холодильнику, якщо це можливо.
  • Цибуля повинна зберігатися при температурі 7 – 13°C та вологості 60 – 70%, уникати сонячного світла та перевіряти на наявність м’яких або пошкоджених цибулин.

Нерідко буває так, що цибуля починає гнити й висихати у великих обсягах. Щоб цього уникнути, потрібно її правильно зберігати. Правила є досить простими й підійдуть багатьом, оскільки процес є зовсім нескладним.

Найкращим місцем для зберігання цибулі є холодне, сухе й добре провітрювальне місце – гараж чи підвал, пише 24 Канал. Час від часу потрібно перевіряти, чи немає часом м’яких цибулин. Якщо такі знайшлися – їх треба викинути, щоб вони не зіпсували інші овочі.

Дивіться також 5 способів позбутися тарганів: суперлайфхаки, які треба знати

Як правильно зберігати цибулю

Цибулю потрібно зберігати в сітчастих мішках чи дерев’яних ящиках. Дуже важливими є отвори в ємностях для зберігання, щоб циркулювало повітря. Також можна скористатися методом ще наших бабусь й зберігати цибулю в колготках, зав’язавши вузол між кожною цибулиною.

Холодильник – не найкраще місце для зберігання цибулі, оскільки там вона швидко зіпсується від вологості та холоду. Якщо ж у вас є кілька цибулин, тоді можете зберігати їх у холодильнику, але перед цим загорніть в поліетиленову плівку чи алюмінієву фольгу й зберігайте в герметичному контейнері.

Цибуля має зберігатися в прохолодному, сухому й темному місці, яке буде добре провітрюватися. Найкращою температурою вважається 7 – 13°C та вологість 60 – 70%.


Зберігати цибулю просто та легко / Фото Pexels

Поруч з цибулею не варто зберігати картоплю й інші коренеплоди, які виділяють вологу, оскільки овочі почнуть швидше гнити. Обираючи цибулю в супермаркеті, звертайте увагу на наявність плісняви, вм’ятин чи плями. Пошкоджена цибуля не буде довго стояти, тому обирайте лише цілісні плоди. Якісна цибуля повинна бути твердою.

Якщо тримаєте цибулю на балконі – то ховайте її від світла, оскільки від значного перебування під сонячним промінням вона може прорости. Щоб запобігти можливим хворобам, подрібніть крейду в порошок та розсипте між цибулинами. Крейда створює лужне середовище, яке є несприятливим для багатьох мікроорганізмів.