4 звичайні продукти, які стають токсичними після охолодження: про них потрібно знати

15 лютого 2024, 16:30
Читать новость на русском

Джерело:

Express Health

Холодильник – це та побутова техніка, яка є у кожному домі. І у більшості випадків він дуже корисний, хоча іноді продукти можуть стати токсичними, якщо ви покладете їх у холодильник.

Звісно, холодильник – це безсумнівний плюс з точки зору економії грошей чи екологічності, та іноді це може супроводжуватися деякими прихованими ризиками. І доктор Дімпл Джангда розповіла, які продукти не можна класти в холодильник. 

Цікаво Як почати бігати і не закинути: 5 простих і ефективних порад

Часник

Часник – це дуже популярна рослина, яка може надати смак багатьом стравам, адже має досить виражений аромат. Та у холодильнику він може запліснявіти швидше, ніж ви очікуєте. 

Ніколи не купуйте очищений часник і не зберігайте його в холодильнику, тому що на ньому дуже швидко з’являється цвіль, а часникову цвіль насправді пов’язують із раком,
– поділилася експертка. 

Завжди купуйте часник разом із лушпинням, а шкірку знімайте тільки тоді, коли збираєтеся готувати часник, і завжди тримайте цей продукт поза холодильником. 

Цибуля

Можливо, і справді небагато людей зберігають цибулю у холодильнику, і недарма. Та навіть якщо у вас залишилася половина цибулини, класти її в холод – не найкраща ідея. Річ у тім, що зараз цибуля – це культура, стійка до низьких температур. 

Коли ви охолоджуєте його, крохмаль починає перетворюватися на цукор і починає ловити цвіль. Багато людей роблять цю помилку, розрізаючи половину цибулини, готуючи її, а другу половину тримають у холодильнику,
– розповіла Джангда. 

Робити цього не варто – цибуля почне збирати усі нездорові бактерії у навколишньому середовищі, а потім потрапить до вас у тарілку. 

Імбир

Імбир так само схильний до утворення цвілі, як і часник та цибуля. І коли ви його охолоджує, на ньому дуже швидко з'являється перша пліснява. А такий зіпсований імбир часто пов'язують із нирковою та печінковою недостатністю. 


Імбир не варто класти у холодильник / Фото Pexels

Рис

Так, чимало людей роблять цю помилку чи не постійно. Якщо ви випадково приготували надто багато рису, цілком природною здається ідея відставити його до холодильника. Ось тільки тримати там варену крупу точно не варто. 

Чимало людей тримають рис у холодильнику через його стійкість до крохмалю, адже охолодження продукту допоможе знизити рівень холестерину та цукру в крові. Втім, рис також є тією крупою, яка однією із перших вловлює цвіль. 

Тож тримати його в холодильнику можна не довше, ніж протягом доби.