Що не можна готувати в аерогрилі: названо топ-5 продуктів
- Не рекомендується готувати в аерогрилі соуси, продукти в клярі, попкорн, броколі, рис та макарони, оскільки це може пошкодити прилад або погіршити якість страви.
- Аерогриль зберігає природний смак страв і корисні речовини, але не підходить для приготування продуктів, що потребують великої кількості олії або води.
- Для приготування страв з великою кількістю соусу або продуктів, які потребують високої температури, краще використовувати інші кухонні прилади.
Останнім часом аерогриль особливо на слуху, тож його придбали вже чимало небайдужих людей, які хочуть спростити своє життя в кулінарії. Аерогриль зручний тим, що швидко готує смачні страви, втім є перелік продуктів, які не бажано в нього класти.
Девайс люблять завдяки тому, що в ньому смажать продукти з мінімальною кількістю олії, пише 24 Канал з посиланням на Express. Аерогриль зберігає природний смак та всі корисні й поживні речовини в стравах.
Читайте також Авокадо тижнями не темнішатиме: ідеальний спосіб його зберігати
Його особливість в тому, що він забезпечує продуктам хрустку скоринку зверху, яка майже не містить жиру. Втім є певний мінус цього приладу, оскільки не всі продукти в ньому можна готувати. Експерти вже визначили 5 з них, від приготування яких варто відмовитися.
Соуси
Не варто в аерогрилі готувати страви, в яких входить багато соусу, оскільки потужний потік повітря розбризкає його по всій внутрішній поверхні, а це призведе до пошкодження приладу. Для приготування болоньєзе чи чилі конкарне краще використовувати мультиварку, чи каструлю з кришкою.
Продукти в клярі
Не варто готувати в аерогрилі продукти в клярі. Найкраще їм підходять спеціальні фритюрниці, які забезпечать рівномірне просмажування й хрустку скоринку. Аерогриль не має такого шару олії, тому кляр може стекти й накопичитися на дні, а це призведе до пошкодження пристрою.
Попкорн
Аерогриль не має достатньої температури для приготування попкорну. Прилади не можуть розігрітися настільки, щоб попкорн почав традиційно вибухати. Особливо небезпечним є те, що ядра можуть застрягнути в елементах приладу й можуть призвести до замикання. Попкорн найкраще готувати в мікрохвильовці чи в спеціальному девайсі, який призначений для його приготування.
Попкорн не можна готувати в аерогрилі / Фото Pexels
Броколі
Вам це може здатися нелогічним, втім броколі краще готувати на пательні чи в духовці. Овоч може швидко висохнути під дією конвекційного тепла, тож стане гірким й несмачним. Це призведе до його зневоднення й зміни смаку.
Рис та макарони
Ці продукти треба попередньо варити у воді. В аерогрилі варити їх не можна, оскільки його функція в запіканні чи обсмажуванні продуктів. Недостатня кількість води призведе до того, що вони будуть наполовину сирими. Втім в аерогрилі макаронам можна надати скоринку, але перед тим їх треба відварити.
Якщо правильно використовувати аерогриль, то він прослужить вам надовго й не зіпсує ніяких страв, а сам пристрій не буде пошкоджений від неправильних продуктів й з ним не виникне жодних небезпечних ситуацій.