Якщо ви любитель авокадо, тоді вже точно помічали, що дуже швидко після розрізання авокадо починає темнішати та втрачає і привабливий вигляд, і смак, повідомляє 24 Канал. Та впоратися із проблемою дуже просто.
Цікаво Буде не гірший за магазинний: як вдома зробити кондиціонер для білизни
Як правильно зберігати авокадо
Коли ви купляєте авокадо в магазині плід, скоріш за все, ще зелений та твердий. Втім, впоратися із цим дуже легко. Головне - не ховати його у холодильник, а залишити на кілька днів, до тижня, за кімнатної температури.
Та якщо ви не хочете так довго чекати, ви можете пришвидшити процес - для цього потрібно загорнути авокадо у паперовий пакет. Тоді термін достигання скоротиться до 3 - 5 днів. Втім, існує спосіб пришвидшити достигання плоду навіть сильніше – для цього у пакет потрібно дати половину яблука.
Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.
Та це призводить і до протилежної поради: якщо ви купили авокадо з наміром зберегти його на деякий час, не варто класти його у ящик з іншими фруктами, адже так воно передчасно достигне та зіпсується.
Авокадо потрібно вміти зберігати / Фото Pexels
Що робити, якщо авокадо вже розрізане?
Дуже швидко після достигання авокадо почне втрачати свій колір та ставати темним. Цей процес називається окисленням, і кілька простих лайфхаків допоможуть його призупинити.
- Залишайте кісточку. Кісточка в половинці авокадо допоможе йому довше лежати, тож виймати її передчасно не варто.
- Збризніть порізане авокадо соком лимона чи лайма – це допоможе спинити окислення.
- Після цього загорніть у харчову плівку, аби на авокадо не потрапляло повітря.
- Авокадо варто зберігати в холодильнику.
- До контейнера з авокадо можна додати кілька скибок ріпчастої цибулі – вона також допоможе утримати свіжість плода.