Пора їсти більше кабачків: ось що з них приготувати та яка в цьому користь

29 липня 2024, 23:47
Читать новость на русском

Липень – це ідеальний час для того, щоб додати молоді кабачки до свого раціону. Вони не тільки дуже смачні, але й їх можна додати у багато різних цікавих страв.

 Кабачок – це не тільки смачний, але й дієтичний та корисний овоч. У ньому ви знайдете і чимало мінеральних солей, які позитивно впливають на шлунково-кишковий тракт, а також вітаміни, каротин тощо. Поради 24 поділилися рецептами з кабачків та користю цих овочів. 

Цікаво Будете здивованими: що ніколи не можна мити засобом для миття посуду

Чим корисні кабачки

Виявляється, вживання кабачків не викликає подразнення шлунка, тож цей овоч буде надзвичайно корисний для людей, які мають проблеми з кишково-шлунковим трактом. Їх можна вживати навіть у випадку загострення проблем із травленням. 

У кабачках також міститься калій, а він потрібний для роботи серцевого м'яза, і кабачки також радять їсти під час гіпертонії. 

А сік кабачків, як вважається, здатний заспокоїти нервову систему, адже у ньому є дуже важливе для неї поєднання вітаміну В6 та магнію. 


Кабачки дуже корисні / Фото Pexels

Що можна приготувати з кабачків

Сезон кабачків розпочався вже досить давно, і зараз їх можна знайти у будь-якому супермаркеті за досить помірною ціною. Та що з них приготувати, щоб вони не обридли вже на другий день?

Легкий салат з кабачків

Цей салат точно сподобається тим, хто хоче підтримувати себе у формі та з'їсти щось легеньке. Він також виходить дуже апетитним та простим у приготуванні. А для того, щоб страва не приїлася, ви можете кожного разу змінювати соус. 

Ось що потрібно для приготування:

  • кабачок – 2 штуки;
  • сир Фета – 100 грамів;
  • часник – 2 зубчики;
  • стебло селера – половинка;
  • грецький йогурт – 1 ложка;
  • зелень;
  • сіль, перець;
  • помідор. 

Курячі котлети з кабачком

Кабачок у котлетах майже не буде відчуватися, проте він може дуже цікаво доповнити смак курятини. Котлети ж ідеально підходять до будь-якого гарніру, або ж їх можна їсти просто з хлібом. Але особливо смакуватиме ця страва з цвітною капустою чи звичайним картопляним пюре. 

Інгредієнти для котлет:

  • куряче філе – 600 – 700 грамів;
  • кабачки – 300 грамів;
  • цибуля – 2 штуки;
  • жовтки з яєць – 2 штуки;
  • майонез – 2 столові ложки;
  • гірчиця – 1 столова ложка;
  • пів склянки борошна;
  • олія – 4 ложки;
  • сіль, перець. 

Салат з кабачків та бринзи

Цей ідеальний літній салат цілком може стати навіть самостійною стравою. А якщо ви додасте до салату ще нарізані кубиками й обсмажені сухарі, збризнути олією та присипати спеціями, тоді вийде ще смачніше. 

Ось з чого можна приготувати салат:

  • кабачки – 400 грамів;
  • бринза – 100 грамів;
  • рукола – пучок;
  • олія – 1 столова ложка;
  • насіння соняшника;
  • сіль, перець;
  • лимонний сік – 2 чайні ложки.