Ось чим замінити біле борошно у випічці: отримаєте в рази більше користі
- Цілозернове, житнє та борошно з полби є більш поживними альтернативами білому борошну, багатими на клітковину, протеїни та мікроелементи.
- Борошно з коричневого рису підходить для безглютенової дієти і може використовуватись для згущення соусів.
Одна з найкращих речей щодо випікання випічки власноруч – це не тільки те, що ви можете насолодитися їжею прямо з духовки. Також ви маєте повний контроль над інгредієнтами, що використовуєте під час готування.
Борошно – це той інгредієнт, без якого у випічці не обійтися. Та вибір все ж залишається – яке саме борошно ви будете використовувати, повідомляє 24 Канал з посиланням на Real Simple. А використання альтернатив може суттєво вплинути на поживну цінність вашої улюбленої випічки.
Цікаво Який хліб купувати замість білого: експерти назвали найкращий варіант
Цілозернове борошно
Цілозернове борошно ідеально підходить для того, щоб випікати домашній хліб та інші хлібобулочні вироби. Таке борошно містить частини пшениці у цілісному вигляді, включно з висівками. А це насичує його клітковиною.
Окрім неї, у такому борошні ви також знайдете значно більше протеїну та заліза, що робить його надзвичайно корисним та поживним. Якщо ви новачок у використанні цілозернового борошна, ви можете спершу поєднувати його зі звичайним, поки не знайдете ідеальне співвідношення.
Житнє борошно
Жито – це поживне та корисне зерно, що є неймовірним джерелом розчинної клітковини. Житнє борошно також виготовляється з зерен, що нагадують пшеницю, та все ж відрізняються тим, що містять марганець, мідь та фосфор.
Окрім того, жито багате на фітонутрієнти – рослинні хімічні сполуки, що допомагають боротися з хворобами та захищають організм від стресу.
Житнє борошно дуже корисне / Фото Pexels
Борошно з коричневого рису
Це хороший вибір для людей, які дотримуються безглютенової дієти, адже в ньому не міститься глютену, натомість є чимало поживних речовин. І на відміну від багатьох безглютенових видів борошна чи сумішей, альтернатива з коричневого рису піддається мінімальній обробці.
Його можна комбінувати з іншими видами борошна під час випікання, а також використовувати для згущення соусів та підлив.
Борошно з полби
Полба містить чимало клітковини та може надати ледь помітної солодкості вашій випічці. Вона м'якша та легша, ніж цілозернове борошно, і для деяких людей, що важко засвоюють пшеницю, вона може стати неймовірною альтернативою. До того ж на одну порцію борошна припадає приблизно 19 грамів клітковини.