Варені яйця можуть бути потрібні для багатьох страв, але часто під час їхнього приготування можна зіштовхнутися з проблемою – вони погано чистяться та шкаралупа відпадає разом з частинами білка, повідомляє 24 Канал. На щастя, впоратися із цією проблемою досить просто.
Цікаво 5 ознак, що дружбу пора припиняти: вона токсична
Для чого потрібно додавати лимон під час варіння яєць?
Лимони можуть бути корисними не тільки у чаї чи деяких десертах. Насправді ці фрукти відомі своєю універсальністю: ними можна і плями почистити, і одяг відбілити, і навіть з їхньою допомогою ідеально зварити яйця. Лимонний сік взаємодіє зі шкаралупою та може зменшити її міцність.
Це ж своєю чергою допомагає білку легше відділитися від шкаралупи. Все, що потрібно зробити – це кинути чверть лимона у воду, в якій ви будете варити яйця, і відтепер вони будуть завжди чиститися дуже просто.
Ця порада особливо корисна для людей, які готують багато яєць – особливо перед святами, коли потрібно нарізати чимало салатів.
Лимон можна додавати до яєць / Фото Pexels
Що можна додати у воду для кращого чищення яєць?
Втім, лимон – це не єдине, що можна додати у воду для того, щоб шкаралупа з яєць прямо "відлітала". Ви можете також використати лимонну кислоту – вона діятиме не гірше за лимон, або ж добре посолити воду перед тим, як класти туди яйця.
Окрім того, чимало фахівців стверджують, що корисною може бути сода. Її також потрібно розчинити у воді. Простежте, щоб вода покривала яйця на два пальці, а також не була надто гарячою – інакше ваші яйця можуть тріснути під час варіння через брак рідини чи високу температуру.