Чимало людей підгортають картоплю, причому роблять це навіть не один раз. Для того, щоб ваша картопля виросла великою та здоровою, вам потрібно дізнатися основні правила підгортання.

Цікаво Вони не тільки прикрасять сад: які квіти посадити, щоб потім їх їсти

Чи потрібно підгортати картоплю

Коротка відповідь на це запитання – так. Підгортання може бути надзвичайно корисним для вашого урожаю відразу з кількох причин. Перш за все, воно може збільшити й кількість, і розмір бульб. Головна мета підгортання – це збільшити нижній шар ґрунту, у якому може зберігатися волога, і саме вона стабілізує температуру ґрунту.

А це значить, що чим товстіший шар землі над коренями картоплі, то краще буде зберігатися волога і ростиме картопля. Під час підгортання ви також розпушуєте ґрунт та збагачуєте його киснем; зрештою це сприятиме нарощуванню бульб.

Картоплини, якщо вони визирають з-під землі, зрештою зеленіють і стають непридатними до вживання. А ось підгортання захищає бульби від позеленіння, а також від грибкових захворювань.

А якщо ви хочете зменшити кількість бур'янів на ділянці, тоді підгортання – це також чудовий варіант.

Картопля лежить на землі
Картоплю потрібно підгортати / Фото Pexels

Коли підгортати картоплю

Терміни підгортання картоплі залежать і від регіону, і від погоди та навіть від сорту картоплі, який ви висадили на ділянці. Вперше її підгортають тоді, коли кущики досягнуть висоти приблизно у 7 – 10 сантиметрів. Друге підгортання городники радять провести з інтервалом у два тижні – у випадку, якщо стебла картоплі досягнуть висоти у 30 сантиметрів.

Натомість третє підгортання картоплі проводять ще через місяць. Та будьте уважні – завершити процедуру потрібно до того, як кущ почне цвісти.