Вівсянка є кориснішою, ніж ви думали: 5 причин їсти її кожного дня

9 лютого 2024, 14:09
Читать новость на русском

Джерело:

Health

Вівсяна каша є не лише смачною, але й корисною. Користь вівсянки полягає в її поживних речовинах, які необхідні організмові щодня. Вживати сніданок з вівсяної каші однаково можуть ті, хто хочуть схуднути та спортсмени, які тренуються для набору м’язової маси.

Щоденне вживання вівсянки підвищить вміст клітковини у вашому раціоні. Дієтологиня Синтія Сасс назвала кілька переваг, які переконають вас в тому, аби щодня вживати на сніданок вівсяну кашу. 

Зверніть увагу 6 неймовірних переваг від споживання риби: спробуйте вже зараз

Багата поживними речовинами

Вівсяна крупа багата різноманітними вітамінами та мінералами. У ній міститься залізо, магній, цинк, селен, вітаміни групи В та незначна кількість кальцію та калію.

Містить антиоксиданти

У вівсяній крупі містяться поліфенольні антиоксиданти, які мають протизапальні властивості. Поліфеноли здатні зменшити старіння, захистити від хвороб серця, інсульту та ожиріння.

Насичує організм

Сніданок з вівсянки насичує організм, тож вам не захочеться перекушувати чимось до обіду. Тож вівсяна каша є корисною для тих, хто береже фігуру та не хоче переїдати.


Які корисні властивості має вівсянка / Фото Pexels

Знижує рівень цукру в крові

Регулярне вживання вівсяної каші регулює рівень цукру в крові в людей з діабетом 2 типу. Дослідження показало, що постійне споживання каші знизило не лише рівень цукру в крові, але й покращило чутливість до інсуліну.

Підтримує імунну функцію

У вівсяній крупі міститься бета-глюкан – клітковина, яка підтримує здорову імунну функцію та знижує рівень холестерину. Постійне споживання каші може зменшити ризик серцевих захворювань.

Яку вівсянку обрати та з чим їсти

Радимо готувати для себе вівсянку з цілісних зерен вівса. Не варто обирати кашки швидкого приготування в пакетиках, адже вони майже ніякої користі не несуть.

Якщо хочете солодку вівсянку – додайте до неї фрукти чи ягоди. Солону вівсянку доповнюйте яйцем, сиром, квасолею, авокадо чи песто.