Потужна користь: чому нам треба взимку їсти мандарини "Клементини"
Джерело:
Eat this, not thatЗима – найкращий період для вживання мандаринів. Вони є на прилавках будь-якого магазину різних сортів. Та ми радимо вам звернути увагу на сорт "Клементина". Вони не лише дуже солодкі, але й корисні.
Мандарини "Клементини" легко чистяться, а ще майже не мають кісточок всередині. Про корисні властивості цього сорту цитрусових розповіла дієтолог Келсі Кунік.
Цікаво Підступний фрукт: як зберігати авокадо, щоб він швидко не псувався
Мандарини дозволяють підтримувати імунну систему, тому їх так важливо вживати в зимову пору, коли організм ослаблений та легко піддається всіляким вірусам.
В одному маленькому мандарині міститься 40% денної норми вітаміну С, який є дуже важливим для підтримки імунітету. Вітамін С допомагає організмові боротися з бактеріями та вірусами. Якщо ви не їсте достатньо вітаміну С, вашому організму буде важко боротися з інфекціями.
Корисні властивості мандаринів "Клементина" / Фото Pexels
Завдяки мандаринам ви можете знизити рівень стресу, а це дуже важливо для підтримки імунної системи. Хронічний стрес зменшує кількість лімфоцитів в організмі, підвищуючи ризик підхопити інфекцію та захворіти.
Поєднання вітаміну С і біофлавоноїдів у "Клементинах" може допомогти вашому організму краще справлятися зі стресом, прискорюючи виведення з організму кортизолу, одного з основних гормонів стресу,
– зазначила експертка Шерон Пуелло.
Вживаючи мандарини пам’ятайте, що ви у досить легкий та простий спосіб підвищуєте свою імунну систему. Кілька цитрусових щодня також наповнять організм клітковиною, яка допомагає контролювати рівень цукру в крові, рівень холестерину і підтримувати здоров'я травної системи.