Навіщо квасолю замочують у воді перед варінням: цей секрет треба знати
- Замочування квасолі перед варінням зменшує час приготування та покращує засвоюваність, зменшуючи проблеми з травленням.
- Для замочування підходить як гаряча, так і холодна вода; на один стакан квасолі потрібно 3 стакани води.
Замочування квасолі покращує приготування, оскільки завдяки настоюванню у воді, скорочується час варіння бобових. Та окрім цього, є ще кілька важливих переваг.
Суху квасолю завжди перед приготуванням потрібно замочувати, пише 24 Канал. Це допоможе їй увібрати воду й рівномірно готуватися.
Читайте також Посадіть ці 6 овочів у липні, і ще встигнете зібрати урожай восени
Користь замочування квасолі у воді
Замочування квасолі у воді зменшує проблеми з травленням. У бобових містяться олігосахариди, перетравлення яких може бути дещо складним для організму. Потенційно це може призвести до здуття живота, газів та болів у животі. Настояна квасоля у воді виділяє цей клас вуглеводів, тому споживання бобів потенційно стане безпечнішим.
Також бобові не дуже добре засвоюються в організмі, а замочування допомагає покращити процес. Окрім того, бобові у воді отримують кращу текстуру й стають м’якшими.
Квасолю потрібно замочити у воді перед варінням / Фото Pexels
Щодо температури води, то підходить однаково – гаряча чи холодна. Деякі господині навіть замочують квасолю у солоній воді, і це теж цілком нормально. Замочування у холодній воді зберігає всі вітаміни у квасолі, а вимочування у гарячій – скорочує процес приготування. На один стакан квасолі знадобиться 3 стакани води.
До речі, раніше ми вже ділилися детальним посівним календарем на липень, аби ви не пропустили ідеальні дати для висадки городу – урожай зберете просто небачений.
Боби можуть простояти у воді цілу ніч, а якщо стоять вдень, то воду варто змінювати кожних 3 години. Гарячий спосіб вимочування квасолі не вимагає стільки часу. Перед приготуванням воду з настоювання треба вилити, додатково промити боби під стічною водою і тоді почати готувати в каструлі.