Гриби – це дуже корисний продукт, який може багато чого запропонувати – вони стають цікавим елементом страви, або ж альтернативою м’яса, повідомляє 24 Канал. Ось тільки не всі знають, як правильно підготувати продукт до приготування.
Цікаво Чим замінити розпушувач тіста: виходити з дому за ним не доведеться
Чи потрібно чистити гриби?
Гриби можуть надати страві текстуру, що не схожа ні на що інше. Окрім того, завдяки своїй губчастій структурі вони можуть вбирати смаки будь-якого продукту, в якому готується. Втім, зворотна сторона полягає в тому, що гриби можуть вбирати багато вологи, і це призводить до запитання – чи потрібно їх чистити?
Покупні гриби на вигляд вже цілком чисті, і здається, що вони не вимагають додаткових маніпуляцій. Та тут, як завжди, криється нюанс.
Чистити свіжі печериці, незалежно від того, чи ви купили їх в магазині, чи назбирали в лісі, потрібно. А ось мити варто обережно. Перш за все, ніколи не залишайте їх надовго в воді.
Гриби дуже швидко вбирають її, і це може позначитися і на смаку, і на запаху продукту. Цілком достатньо буде швидко сполоснути гриби, а зайвий бруд прибрати вже за допомогою щітки чи губки.
Гриби потрібно чистити / Фото Pexels
Якщо ж потрібно прибрати зайву рідину після миття, тоді варто відразу ж просушити гриби за допомогою паперового рушника.
Чистити печериці перед приготуванням можна за допомогою гострого ножна. Для цього шкірку потрібно акуратно підчепити біля краю шапки та потягнути. Так можна робити з великими грибами. Але ось молоді та дрібні гриби чистити необов’язково – досить буде протерти їх серветкою.
Дуже часто для того, аби отримати найкраще приготовані гриби, використовується “сухий спосіб”. Тоді їх не миють, а очищають вологою ганчіркою та щіткою. Після цього чистять і гриби, що не ввібрали вологу, виходять хрусткими та золотистими.