Як швидко розморозити м'ясо: це займе лише 10 хвилин
- Для швидкого розморожування м’яса рекомендується використовувати воду, додаючи сіль і оцет, зануривши м’ясо у пакет у воду на 10 хвилин.
- Інший спосіб - використання теплого рису, прогрітого в мікрохвильовці, для обгортання пакета з м’ясом, повторно прогріваючи рис, поки м’ясо не розморозиться.
Часом м’ясо треба швидко розморозити на вечерю, а згадуємо ми про нього в останній момент. Щоб не довелося довго чекати, чи залишитися голодними, радимо скористатися одним дієвим лайфхаком. Він полягає в тому, що завдяки простому методу, м’ясо вже можна буде використовувати через 10 хвилин.
Для швидкого розморожування м’яса варто скористатися водою, пише 24 Канал з посиланням на інстаграм-сторінку Діани Гологовець. Розморожування м’яса у воді вважається відносно безпечним способом.
Читайте також Не викидайте кавову гущу: 5 дивовижних способів її використання
Як швидко розморозити м’ясо у воді
Спочатку м’ясо треба переставити в пакет із застібкою й щільно закрити. Цей пакет потрібен для того, щоб сире м’ясо не торкалося води, оскільки це може призвести до розмноження бактерій.
У глибоку миску наберіть води й занурте туди м’ясо. Тоді додайте 2 столові ложки солі та 2 столові ложки оцту. Залишіть його у воді за 10 хвилин і м’ясо буде готове до приготування.
Щоб воно швидко розморозилося, краще використовувати курячі крильця, лапки чи стегна. Великий шматок м’яса доведеться розморожувати набагато довше.
Швидке розморожування м’яса від блогерки: дивіться відео
У мережі є ще один цікавий спосіб розморожування м’яса за допомогою рису. Вам знадобиться сухий рис, мікрохвильова піч, щільний пакет чи тканина. Насипте у ємність сухий рис та помістіть у мікрохвильовку на 2 хвилини. М’ясо поставте у щільний пакет та замотайте тканиною. Далі опустіть огорнуте м’ясо в миску й засипте розігрітим рисом.
Час від часу рис потрібно повторно розігрівати, а м’ясо забрати вже після того, як воно розморозиться. Рис навіть можна використовувати для приготування гарніру. М’ясо завдяки такому лайфхаку не зіпсується, а залишиться смачним.