Мікрохвильовка є чудовою помічницею на кухні, яка допомагає розігрівати страви, пише 24 Канал з посиланням на BuzzFeed Multiplayer. Втім всім, хто має вдома цю техніку, треба знати про негативні наслідки.
Читайте також Як розморозити м’ясо за 10 хвилин: лайфхак, який підірвав тікток
Перед користуванням мікрохвильової печі треба ознайомитися зі списком того, що категорично в ній не можна гріти.
Металевий посуд
У мікрохвильовій печі небезпечно розігрівати щось в посуді з металу чи в посуді, який містить на собі ці металеві деталі.
Алюмінієва фольга
Не варто в мікрохвильовій печі розігрівати щось в алюмінієвій фользі, інакше вона може загорітися.
Пластикові контейнери
Досить часто ми зберігаємо продукти в пластикових контейнерах, але більшість з них не підходять для розігрівання у мікрохвильовій печі, окрім тих, на яких є позначка, яка свідчить, що розігрівання є безпечним.
У мікрохвильовій печі не можна гріти пластикові контейнери / Фото Pexels
Родзинки
Не варто розігрівати родзинки в мікрохвильовій печі, оскільки вони в ній просто згорять. А свіжий виноград може просто розірватися й заплямувати всю техніку.
Соус без кришки
Ніколи не ставте у мікрохвильовку соус у відкритій посудині, бо після нагрівання залишки опиняться по всій мікрохвильовці.
Сирий гострий перець
Також не радимо розігрівати у мікрохвильовій печі сирий гострий перець. У ньому міститься сполука капсаїцин, яка при нагріванні перетворюється на пару, а випари можуть викликати подразнення при вдиханні та потраплянні в очі.