Пийте більше цього напою: він може знизити ризик серцевих захворювань

17 лютого 2024, 11:41
Читать новость на русском

Джерело:

Express Health

Гарячі напої – це саме те, що варто пити взимку, адже вони можуть бути корисними для боротьби із застудою та підтримання імунітету. Та деякі з них можуть мати навіть більше корисних властивостей.

 Звісно, чимало людей полюбляють пити чай та роблять це досить часто. Втім, виявляється, варто пити його навіть більше, адже цей гарячий напій може не тільки заспокоїти вас чи дати енергію, але і захистити від деяких серцевих захворювань. Про це з'явилося нове дослідження у Nutrition and Food Technology

Цікаво Дієтолог розповіла про 3 продукти, які ніколи не їсть: що з ними не так

Чим корисний чай 

Гарячий напій є дуже важливим напоєм для дуже багатьох людей, але також він може бути чудовим заспокійливим засобом, який підійде для дуже багатьох випадків. І попри те, що люди в Україні п'ють досить багато чаю, можливо, вам варто пити його навіть більше. 

Нові дослідження показують, що сполуки, які містяться у чаї, можуть знижувати ризики деяких хронічних захворювань на п'яту частину. Зокрема, у чаї можна знайти флаваноли, які пов'язують із зниженням кров'яного тиску, а також із зниженням ризику серцевих проблем, інсульту та діабету 2-го типу. 

Окрім того, ці флаваноїди можуть знизити рівень смертності від серцево-судинних захворювань на 13%. Оптимальна кількість чашок чаю на тиждень, щоб ви справді отримали від цього напою максимальну користь – це 20. 


Чай надзвичайно корисний для здоров'я / Фото Pexels

Заради нашого здоров’я, можливо, настав час додати цільовий вміст флавоноїдів до звичайних дієтичних рекомендацій щодо вітамінів, мінералів, білка, клітковини та жиру, – поділився один із авторів дослідження Тім Бонд. 

Флаваноїди – це ті речовини, що містяться у рослинах та необхідні їм для того, щоб рости та розвиватися. Також як правило ці речовини також відповідають за колір та сприяють смаку фруктів, овочів та різних рослин.

Тож для того, щоб отримати потрібну кількість флаваноїдів і отримати усі переваги, що пов'язані із ними, вам потрібно включити до свого раціону якомога більше чаю та фруктів.