Дієтолог розповіла про 3 продукти, які ніколи не їсть: що з ними не так
Джерело:
Best LifeМи не завжди задумуємося про те, як на нас впливають ті чи інші продукти, якщо це не загальновідомий шкідливий фаст-фуд, чипси чи газовані напої. Виявляється, є ще кілька продуктів, про шкоду яких ви могли й не знати.
Сертифікована дієтологиня Ліан Елі виділила 3 продукти, які ніколи не вживає. Вона розповіла, чому така категорична щодо них та чому саме вважає їх некорисними.
Читайте також Чим замінити цукор: найпростіші альтернативи, про які ви маєте знати
Консервовані гриби
Всі ми любимо додавати в салати консервовані печериці, втім слова Ліан Елі дивують. Виявляється, за даними Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США в середньому допускається 20 личинок на 100 грамів банки з грибами, перш ніж продукт буде визнано небезпечним. Саме тому дієтолог порадила їсти свіжі гриби. Добре мити, висушувати, нарізати та смажити.
Креветки з кишківником
Любителям морепродуктів не варто панікувати, оскільки креветки можна вживати, але лише ті, звідки витягнутий кишківник.
Згадайте тоненьку чорну лінію на спині креветок. Це не вена – це їхній травний тракт, там зберігається кал креветок,
– зазначила дієтологиня.
І хоч багато хто каже, що креветку з кишківником їсти безпечно, Ліан Елі радить від цього відмовитися. Витягніть його, а тоді насолоджуйтеся креветкою.
Кишківник креветки треба видаляти / Фото Pexels
Штучна ваніль
Також Елі зазначила, що не хоче навіть торкатися до штучної ванілі. За її словами, її виготовляють з касторіуму, який виробляють з касторових мішечків бобрів. І хоч він вважається безпечним, Ліан Елі не надто рекомендує використовувати штучну ваніль з цим складником.
Замість цього вона радить обирати чистий екстракт ванілі. Він дорожчий, але його роблять зі стручок ванілі.