Шоколад здатен прискорити компостування до підживлення рослин. Щоб він приніс користь рослинам, використовувати його можна кількома способами.
Читайте також Вони його дуже люблять: які рослини треба підживлювати попелом навесні
Експертка Сара Лоусон каже, що залишки шоколаду – це один із екологічного використання добрива для ваших рослин.
Цукор у шоколаді може допомогти живити мікроорганізми в компості, прискорюючи процес розкладання. Однак це повинна бути помірна кількість, щоб зберегти збалансовану компостну суміш,
– зазначила Сара Лоусон.
Вам треба змішати трохи шоколаду з великою кількістю води. У результаті у вас має вийти такий слабкий шоколадний "чай", який за допомогою цукру підвищить мікробну активність у ґрунті. Цим розчином підливайте рослини на грядці чи квіти в саду.
Залишки шоколаду можна використовувати на городі / Фото Pexels
Також можна натерти шоколад, щоб створити тонкий шар мульчі, перемішавши його з іншими органічними добривами. Ви можете повторно використовувати один з двох методів, але переконайтеся в тому, що ці солодощі справді корисно впливають на рослини. Важливо не перестаратися та не застосовувати таке шоколадне добриво занадто часто.