Скільки днів можна тримати в холодильнику свіжу рибу: це треба знати

11 червня 2024, 16:36
Читать новость на русском

Для того, щоб риба зберігалася у холодильнику якомога довше, важливо її правильно обробити. Це продовжить її термін свіжості.

Спочатку треба випатрати нутрощі в риби, оскільки вони починають псуватися якнайшвидше, пишуть Поради 24. Після цього рибу треба тушку промити під протічною водою та змити увесь бруд. Далі прибирається волога за допомогою паперових рушничків.

Читайте також Які продукти довго зберігаються без холодильника: повний список

Як зберігати рибу в холодильнику

Дуже важливо не тримати рибу в поліетиленовому пакеті, інакше вона просто "задихнеться". Краще покладіть її в паперовий пакет.  Для найкращого зберігання знайдіть для риби найпрохолодніше місце. Ним вважається верхня полиця в холодильнику.

Також можна зберігати на льоду, як це роблять в магазинах. Насипте в глибоку миску льоду, поставте зверху рибу, а тоді зверху засипте ще лід.

Загалом рекомендовано тримати свіжу рибу в холодильнику не довше, ніж 2 дні. Щоб риба залишалася свіжою, встановіть в холодильнику температуру 5 градусів чи нижче.


Свіжа риба зберігається у холодильнику 2 дні / Фото Pexels

Щоб риба довше зберігалася без холодильника, її можна вберегти від псування кількома способами. До прикладу, її можна засолити. Просто натріть рибу сіллю, а потім засипте нею щільно ємність з рибою та приберіть в холодне місце. Таким чином риба буде зберігатися 4 доби.

Для ще довшого зберігання риби, загорніть її у фольгу та поставте в морозильну камеру. Однак фахівці кажуть, що при заморожуванні в домашніх умовах, риба втрачає велику кількість поживних речовин, тому її краще одразу готувати. Якщо ж все ж таки хочете заморозити, то її попередньо треба очистити, промити й лише тоді морозити. У морозилці риба може стояти 3 місяці.

Важливий момент: уникайте розморожування риби при кімнатній температурі, оскільки така дія може призвести до харчового отруєння. Для правильного розморожування, помістіть в холодильник на ніч.