На жаль, неозброєним оком не так легко помітити, що ховається під помаранчевою шкіркою апельсина: суха, несмачна м'якоть, чи соковитий, солодкий плід, повідомляє 24 Канал. Та якщо ви знатимете, на що дивитися, будете завжди виходити з магазина з найсмачнішими фруктами.

Цікаво Як обрати найсолодші мандарини: прості правила, які варто запам'ятати

Розмір

Звісно, перший порив – це взяти найбільші фрукти, адже здається, що саме вони мають бути найсмачнішими і найбільш соковитими. Втім, це може стати першою помилкою. Насправді зазвичай великі плоди мають товсту шкірку, а сама м'якоть займає набагато менше місця. Та найгірше те, що великі апельсини з такою ж великою ймовірністю можуть опинитися волокнистими, сухими і зовсім несмачними.

Тому справжні експерти обирають не великі, і не маленькі апельсини (останні можуть виявитися кислими) – а такі, що мають середній розмір. Саме вони міститимуть ідеальний баланс смаку.

Форма плода

Якщо зазвичай ви шукаєте ідеально круглі апельсини, значить, припускаєтеся ще однієї помилки. Насправді найкращим варіантом буде обрати плоди, що мають випуклість на місці, де раніше була квітка. Саме такі апельсини смакуватимуть найкраще.

До речі, якщо ви випадково все ж придбали кислі апельсини, лишати їх "відлежатися" не варто – вони солодшими з часом вже, на жаль, не стануть.

Апельсин
Апельсини потрібно обирати уважно / Фото Pexels

Вага

На відміну від розміру, вага апельсина таки має значення. Якщо плід здається вам надто легким, тоді краще залишити його на полиці магазина – це значить, що він сухий та волокнистий. Шукайте важкі апельсини – вони наповнені соком та точно вразять вас смаком.

Шкірка

Якщо шкірка апельсина гладенька та тоненька, його можна сміливо купувати – скоріш за все, він вже повністю стиглий та солодкий. А ось товста і нерівна шкірка свідчить про те, що фрукт сухий. Зеленувата шкірка означає, що він не достигнув.

Зверніть увагу й на колір – він має бути яскраво-помаранчевим. А якщо шкірка здається вам аж надто блискучою, такий фрукт може бути оброблений воском.