Черствий хліб знову стане свіжим: прості кроки, які може повторити кожен

22 лютого 2024, 00:41
Читать новость на русском

Кожен з нас знайомий з черствим хлібом, який шкода викидати. Якщо на ньому ще немає плісняви, а на запах він цілком приємний, то його можна реанімувати завдяки кільком простим способам.

Втім, не обов’язково відновлювати свіжість хліба, який вже простояв кілька днів у хлібниці, пише 24 Канал. Буває й так, що хліб може засохнути на тарілці або ж просто від того, що не був герметично запакований у крафтовий папір. У такому випадку хліб шкода викидати. Просто застосуйте кілька лайфхаків, які повернуть йому свіжість. 

Дивіться також 5 страв, які не можна готувати у чавунній сковороді: тільки зіпсуєте посуд і продукти

Розпарення хліба в духовці

Розігрійте духовку до 180 градусів та загорніть хліб у фольгу, помістивши його на деко. Хліб скибочками розпариться за кілька хвилин, буханку варто залишити трохи надовше, приблизно на 15 хвилин.


Поради, які допоможуть повернути хлібу свіжість / Фото Pexels

Розпарення хліба у мікрохвильовці

Цей метод є простим і швидким. Змочіть у холодній воді кухонний паперовий рушник та обгорніть ним хліб. Поставте в мікрохвильову піч на 10 секунд. Цього буде достатньо, щоб зачерствілий хліб знову став свіжим.

Розпарення хліба у друшляку

Якщо немає світла, черствий хліб можна реанімувати іншим легким способом. Налийте у каструлю трохи води та закип’ятіть. Після того, як ви побачите бульбашки та пар, поставте зверху друшляк з хлібом і накрийте його кришкою. Через 2 хвилини хліб буде готовим до споживання.