Не проросте і не зацвіте: як правильно зберігати часник у холодильнику

22 лютого 2024, 14:43
Читать новость на русском

Джерело:

NV

Часник – це універсальна та доступна приправа, яка може покращити смак будь-якої вашої страви. Втім, чимало людей стикаються із проблемою його правильного зберігання. Зубчики можуть проростати, і це може призвести до того, що вам доведеться викинути продукт.

 Якщо ви хочете зберігати свій часник свіжим тижнями, вам потрібно знати всього кілька корисних секретів, які у цьому точно допоможуть. Тоді вам ніколи не доведеться викидати його ще до того, як встигнете використати. 

Цікаво Черствий хліб знову стане свіжим: прості кроки, які може повторити кожен

Як правильно зберігати часник

Ви могли про це і не підозрювати, проте ціла головка часнику може зберігати свіжість аж до шести місяців, якщо тільки ви будете зберігати її у сухому, затіненому місці та за кімнатної температури. Втім, як тільки ви розділяєте головку на зубчики для використання, термін свіжості часнику дуже суттєво скорочується. 

І для того, щоб ваш часник не засохнув, проріс чи зацвів, вам потрібно знати один простий лайфхак зі зберігання. Зубчики часнику будуть зберігатися у холодильнику свіжими всього кілька тижнів, якщо ви просто покладете їх туди. 

Та для того, щоб подовжити їхній термін зберігання, ви можете почистити часник та помістити його у невелику банку з оцтом, а потім її потрібно щільно закрити та поставити до холодильника. 


Часник можна зберігати у оцті / Фото Pexels

Цей метод може гарантувати, що ваш початий часник буде залишатися свіжим протягом чотирьох місяців – а це значно довше, ніж якщо ви просто покладете його у свою кухонну шафу. 

Не лякайтеся, якщо ваш часник у оцті стане синім або фіолетовим. Він абсолютно безпечний, тож ви можете сміливо використовувати його для приготування різноманітних страв. 

Та якщо ви все ж не встигли використати зубчики в оцті за чотири місяці, їх таки доведеться викинути.