Хліб може дуже швидко пліснявіти, і найчастіше причина полягає у тому, що ви неправильно його зберігаєте. Але кілька порад можуть врятувати ваші продукти від передчасного псування.

Цікаво 5 літніх суперфудів: вони мають бути у вас на тарілці в липні

Як правильно зберігати хліб

Чимало людей зберігають хліб у поліетиленовому пакеті, у ящику шафи чи в холодильнику. Та й надлишок тепла, і дуже холодне середовище можуть призвести до псування продукту. Окрім того, ці умови, поєднані з вологою, створюють просто ідеальне середовище для росту цвілі.

Хліб має зберігатися якомога далі від джерел тепла та вологи, тож холодильник, духовка, плита та ваза поряд з фруктами – це зовсім невдалі місця.

До речі, про фрукти: зберігати хліб поряд ними не можна нізащо. Річ у тому, що деякі фрукти – наприклад, банани та яблука – виділяють газ етилен, який спричиняє дозрівання продуктів. Та те, що корисне для фруктів, для хліба може стати згубним. У такому середовищі може дуже швидко розростатися пліснява, і ваш хліб зіпсується до того, як ви його з'їсте.

Хліб в пакеті
Хліб потрібно зберігати у паперовому пакеті / Фото Pexels

Зберігати хліб у спеціальному пакеті можна, адже він утримує вологу й зберігає скоринку м'якою. Втім, вам не варто закривати його надто міцно, адже так там може утворитися цвіль. Та для м'якого хліба найкращим варіантом буде зберігання у паперовому пакеті.

Річ у тому, що папір може пропускати повітря, і це допоможе підтримувати текстуру хліба.