Ви робили це неправильно: як розморозити м’ясо за 10 хвилин

19 червня 2024, 01:02
Читать новость на русском

Джерело:

УНІАН

Інколи ми забуваємо вчасно розморозити м’ясо, тож робимо це в поспіху. Однак багато господинь припускаються помилок. Щоб бути певними в тому, що м’ясо ви розморозили правильно, радимо дізнатися кілька секретів від фахівців.

Найкраще розморожувати м'ясо в холодильнику або холодній воді. Однак шматку свинини, яловичини чи курки може знадобитися для цього кілька годин. Попри це експерти визначили методи, які дозволять розморозити м'ясо всього за кілька хвилин.

Дивіться також Як врятувати холодильник під час відключень світла: прості правила, про які варто знати

Як розморозити м'ясо в мікрохвильовці

Якщо у запасі немає кількох вільних годин – скористайтеся мікрохвильовкою. М'ясо треба поставити у глибоку миску та включити режим розморожування. У випадку, якщо такого режиму немає – поставте найменший градус розігрівання на 10 хвилин. Однак на перших хвилинах перевірте, чи деякі частини не варяться й не стають гарячими, бо тоді таке розморожування зіпсує м’ясо.


М'ясо можна розморозити кількома способами / Фото Pexels

Як розморозити м'ясо без мікрохвильовки

Щоб швидко розморозити м’ясо вам знадобиться столовий оцет. Його треба поставити в миску, рясно полити оцтом та залишити на 10 – 20 хвилин. М'ясо й справді розморозиться, але вам треба його ретельно вимити, щоб позбутися запаху та присмаку оцту.

Як розморозити м'ясо сіллю

Для цього розморожування вам знадобиться кухонна сіль. Розчиніть одну столову ложку солі в мисці з холодною водою та занурте розчин в сире м'ясо. Залишіть на 5 хвилин, а тоді діставайте та можете вже нарізати й братися до готування. Цей метод й справді доволі швидко призводить до розмерзання м'яса.