Картопля звариться за 15 хвилин: господині назвали маленькі хитрощі
- Швидке варіння картоплі можливе завдяки дрібному нарізанню, додаванню вершкового масла, використанню окропу або мультиварки.
- Проколювання картоплі виделкою дозволяє пару циркулювати, що сприяє швидшому приготуванню.
Варену картоплю люблять всі, але часом на її приготування потрібно набагато більше часу, ніж в нас є. У такому випадку варто скористатися кількома секретами від досвідчених домогосподинь.
Певними кулінарними лайфхаками користуються навіть досвідчені кулінари, пише 24 Канал. Є певні методи, які дозволять зварити картоплю вдвічі швидше. Ці лайфхаки зекономлять величезну кількість часу на приготуванні страви.
Дивіться також Час прибирати дім банановими шкірками: ось 5 способів це зробити
Варіння картоплі в каструлі
Для того, щоб картопля швидко приготувалася, її треба порізати дрібними кубиками й покласти в каструлю. Залити водою треба так, щоб вона трохи покрила овочі. Після закипання воду потрібно посолити й додати в каструлю 50 грамів вершкового масла. Далі вогонь треба зменшити й накрити каструлю кришкою. За швидкість приготування відповідає масло, оскільки створює плівку, яка допомагає картоплі зваритися за 15 хвилин.
Варіння картоплі в окропі
Ми звикли нарізану картоплю заливати холодною водою, ставити на плиту й починати варити. Та для того, щоб картопля зварилася швидше, час варіння можна скоротити завдяки окропу. Попередньо нагрійте воду в електрочайнику й залийте її в каструлю. Ця маніпуляція призведе до того, що овочі зваряться вдвічі швидше.
Картопляне пюре можна швидко зварити / Фото Pexels
Варіння картоплі в мультиварці
Досить швидко овочі можна зварити в мультиварці. Для цього треба виставити режим варіння. У будь-який режим треба додати не холодну воду, а гарячу й виставити таймер. За 15 – 20 хвилин картопля буде готовою до споживання.
Варіння картоплі проколюванням
Якщо ж ви не нарізали картоплю, а поставили варити її цілою, тоді для швидшого варіння кожну картоплину треба проколоти виделкою. Проколи допомагають парі вільно циркулювати всередині картоплі, тож це призведе до рівного та швидкого прогрівання овочу й розм’якшення.
Щоб варена картопля була смачною, додавайте у воду лавровий лист, зубчик часнику або кріп для аромату. Посоліть наприкінці варіння, щоб зберегти текстуру. Перед подачею змастіть вершковим маслом чи полийте оливковою олією, додайте спеції або порізану зелень.