Під час варіння яєць чимало людей зіштовхується з проблемою, що шкаралупа приклеюється до білка, і зняти її обережно – це завдання зовсім непросте. Втім, кілька простих лайфхаків можуть розв'язати цю проблему.
Цікаво 5 речей, які ніколи не можна класти на підвіконня: принесуть біду та нещастя
Що потрібно додати у воду до яєць
Один з найпростіших та найбільш ефективних способів спростити чищення яєць – це додавання у воду солі чи соди. Сіль допомагає створити більш лужне середовище, і воно впливає на внутрішню поверхню шкаралупи, і це робить її менш щільною.
Після цього шкаралупа легше і швидше піддається видаленню. Додавати кілька щіпок солі потрібно ще до початку варіння яєць. Якщо ж солі немає, тоді можна замінити її на харчову соду. Додайте всього одну чайну ложку, і тоді шкаралупа стане крихкою, і ви зможете легко почистити яйця.
Яйця потрібно правильно варити / Фото Pexels
Що ще зробити, аби яйця легко чистилися
Окрім добавок у воду існує ще один метод, який допоможе швидко почистити яйця від шкаралупи: перед варінням вам потрібно покласти їх у каструлю з холодною водою та залишити на 5 – 10 хвилин. Після цього вже можна додати сіль чи соду та ставити на вогонь. Доведіть яйця до кипіння, а потім зменште вогонь і варіть ще протягом 5 хвилин.
Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.
Коли яйця доваряться, дуже важливо їх відразу ж опустити у холодну воду та додати туди столову ложку оцту. Він допоможе послабити зв'язок між білком та шкаралупою. Так можна залишити яйця до повного охолодження.