Будуть дуже гострими: як правильно заточити ножі вдома
Джерело:
УНІАНГострий ніж – необхідність на кожній кухні, однак якщо він затупився, то важко стає різати будь-що, тому періодично його треба загострювати. Зазвичай це робиться точилом, але якщо у вас його немає, то можна обійтися за допомогою домашніх засобів.
Затуплений ніж може погано різати продукти, але для рук він все одно буде небезпечним, тому будьте обережними. Щоб швидко вирішити проблему, радимо скористатися кількома найефективнішими методами.
Читайте також Як відчистити чайник від накипу: найпростіші поради, які допомагають
Дно тарілки
Переверніть порцеляновий посуд та знайдіть на дні шорстку смужку. Вона ідеально підходить для загострювання ножа. Проведіть ножем по цій смузі кілька разів. Після цього промийте ніж водою.
Вікно автомобіля
Спосіб вас може дещо налякати, оскільки він зовсім нестандартний, але боятися не варто, оскільки подряпин на склі не буде. Підійде край будь-якого невиправленого скла, який діє замість точильного каменю. Просто проведіть ножем по краю вікна.
Пилка для нігтів
Шорсткою стороною поставте пилку на поверхню та притримуйте її однією рукою, а другою проведіть лезом ножа по поверхні пилочки. Повторіть так кілька разів, поки не переконаєтеся, що лезо є гострим.
Прості способи, які допоможуть загострити ніж / Фото Pexels
Камінь
Знайдіть гладкий та плоский камінь. Проведіть по ньому від руків'я до кінчика ножа кілька разів. Після процедури промийте й витріть ніж насухо.
Інший ніж
Дуже часто господарі точать на кухні ніж один об одного. Стругальними рухами проведіть тупим ножем по поверхні гострого ножа. Щоб загострити добре ніж, доведеться зробити чимало таких рухів.