Неправильне зберігання часнику може призвести до того, що коренеплід дуже швидко зіпсується. Натомість існує спосіб зберігання, який вбереже ваш часник від плісняви та гниття, повідомляє 24 Канал.
Цікаво Про лишайники і мох на деревах можна забути: потрібні дві кухонні дрібнички
Як правильно зберігати часник?
Чимало людей просто кладуть головки часнику у холодильник, сподіваючись, що це допоможе зберігати його довше. Втім, професіонали радять відмовитися від цієї ідеї, адже холодильник – не найкраще середовище для продукту.
Для часнику потрібне прохолодне сухе місце, але холодильник не підходить – цей продукт має зберігатися за вищої температури, і в місці, де немає підвищеної вологості. Окрім того, завадити хорошому зберіганню продукту може також і світло, що є у холодильнику.
Часник потрібно зберігати на полиці / Фото Pexels
Та зберігати часник у шухляді також не годиться – коренеплоду потрібно забезпечити потік повітря. Таким чином полиця, розташована якомога далі від сонячного світла, стане ідеальним місцем для тривалого зберігання часнику. Зважайте також, що якщо покласти його в холодильник, продукт може не тільки прорости, але й почати гірчити.
Але якщо вам потрібно зберегти велику кількість часнику на тривалий час – до року, тоді його можна заморозити. Щоб заморозити цілі зубчики, їх потрібно очистити від шкірки та покласти на деко. Спершу дайте їм підморозитися, а тоді перекладіть у герметичний пакет.
А ось подрібнений часник можна заморозити у формочках для льоду, заливши невеликою кількістю води. Так ви зможете додавати його порційно до різних страв під час приготування їжі.