Фарш – це досить універсальний продукт, з якого можна приготувати досить багато різноманітних справ. Втім, він може досить легко зіпсуватися, поки лежить у морозилці та холодильнику. Але зрозуміти, що фарш вже зіпсувався, насправді досить просто.

Цікаво Що робити, коли ковдра не влазить у пральну машинку: простий лайфхак

Як зрозуміти, що курячий фарш зіпсований

Фарш з курки відмінно підходить для того, щоб готувати котлети, фрикадельки, лазанью та чимало інших страв. Втім, існують ознаки, які показують, що з цього продукту вже не варто нічого готувати.

Перша ознака – це запах. Якщо ви відчуваєте, що фарш починає пахнути кислим, він вже точно протермінований. Свіже м'ясо повинно мати досить нейтральний аромат.

Наступне, що ви маєте зробити – це оцінити колір свого фаршу. Якщо він став коричневим, сірим, зеленим чи набув будь-якого іншого неприродного кольору – краще відразу його викинути, щоб ненароком не отруїтися.

Остання ознака, яку також не варто ігнорувати – консистенція вашого фаршу. Курячий фарш не повинен містити слизу та розвалюватися у руках. Ідеальний свіжий фарш має бути достатньо пружним.

Також ви можете спробувати оцінити фарш візуально – у хорошому, свіжому продукті шматочки перекрученого м'яса повинні бути рівні, глянцеві та без незрозумілих вкраплень і плям. Якщо ж у фарші міститься щось із вищеназваного – скоріш за все, він вже зіпсувався.

У випадку зі свининою працюють ті самі правила, що і з курячим фаршем, адже ознаки псування збігаються. Зверніть також увагу на те, щоб фарш не був надто м'яким на дотик.