Свіжість яєць "на око" розпізнати важко, пише 24 Канал. Зіпсуте та протухле яйце ви можете відчути по запаху, розбивши його. Несвіже яйце одразу віддаватиме різким та неприємним запахом.

Читайте також Що робити, якщо в холодильнику скисло молоко: 3 способи використати його

Та щоб не розбивати всі яйця – спробуйте використати інші методи, які також допоможуть вам визначити свіжість яйця.

Занурте яйце у воду

Налийте води у глибоку миску та опустіть яйце. Якщо воно потоне – будьте певними в тому, що воно свіже. Якщо яйце потонуло, але якась його частинка підіймається, то, ймовірно, воно вже трохи полежало в холодильнику, але його все ще можна їсти. Втім, якщо яйце виплило на поверхню, то це означає, що воно непридатне до вживання.

Поради, які визначать свіжість яйця
Поради, які визначать свіжість яйця / Фото Pexels

Потрусіть

Від трусіння свіжого яйця ви не почуєте жодного руху всередині. Несвіже яйце буде калатати.

Піднесіть до світла

Якщо через шкарлупу проступатимуть плями темного кольору – таке яйце треба однозначно викинути.

Перевірте, як вони чистяться

Цей лайфхак не про те, що ідеально почищені яйця – несвіжі. Просто знайте, що ті яйця, які погано відчищаються від шкарлупи – свіжі. Тому, якщо вам потрібно, щоб яйця були естетично нарізаними, краще використати їх після того, як вони постоять кілька днів у холодильнику.