5 продуктів, які треба їсти людям після 50 років: вони покращать здоров'я
Для того, щоб себе добре почувати, треба звертати увагу на правильне харчування й додати у свій раціон поживні продукти. Це стосується людей будь-якої вікової категорії. Втім, після 50 років за своїм здоров’ям треба особливо ретельніше стежити, тож рекомендовано додавати продукти, які багаті на поживні речовини.
Лікар Хіларі Джонс розповів про 5 варіантів продуктів, які містять вітаміни, клітковину та білок, пише 24 Канал з посиланням на Woman&Home. Вживаючи ці продукти можна запобігти серцево-судинним захворюванням, остеопорозу та зниженню когнітивних функцій.
Читайте також 3 продукти, які можуть призвести до вісцерального жиру: їх краще не вживати
Які продукти їсти після 50 років
Ці продукти харчування є базовими та простими, тож їх собі може дозволити кожна людина.
Яйця
Вони багаті білком та вітаміном В. Яйця підтримують м’язову масу, тож їх варто вживати кожного дня в будь-якому варіанті: варене, смажене чи пашот. Яйця також насичені вітаміном D, який сприяє тому, аби організм засвоював кальцій.
Помідори
За словами лікаря, у помідорах міститься лікопін – антиоксидант, який є корисним у профілактиці раку простати. В одному помідорі може міститись близько 40% денного рекомендованого мінімуму вітаміну С.
У помідорах міститься багато вітаміну С / Фото Pexels
Квасоля
Багата клітковиною та є корисною для профілактики серцево-судинних захворювань. Квасоля багата на калій, залізо та здатна підвищити рівень енергії.
Капуста кале
Цей різновид капусти запобігає остеопорозу. У капусті містяться такі вітаміни: А, К, С, В1, В3, В6. Також вона багата багатьма поживними речовинами й містить у собі марганець, калій, кальцій, мідь, залізо та омега-3 жирні кислоти.
Жирна риба
Щоб зупинити зниження когнітивних функцій, лікар радить їсти сардини, які багаті жирними кислотами омега-3.
Жінкам треба додати у свій раціон продукти, які багаті на білок та вітамін К. Особливо їх треба вживати тим, хто займається силовими тренуваннями, бо такі продукти здатні запобігти втраті м’язової та кісткової маси.