5 найздоровіших видів насіння, які варто додати до раціону

23 лютого 2024, 10:21
Читать новость на русском

Джерело:

Eat this, not that

Можливо, ви навіть не замислювалися про те, щоб додати до свого раціону насіння. Та ці невеликі продукти можуть бути більш корисними, ніж ви уявляєте.

Насіння може бути не тільки смачним, але і надзвичайно поживним перекусом, адже у ньому міститься чимало клітковини, здорових жирів, вітамінів та мінералів. І дієтологиня Меган Хафф розповіла, які саме типи насіння будуть для вас найбільш корисними. 

Цікаво Як помити кухонну витяжку від жиру: буде сяяти як новенька

Насіння чіа

Насіння чіа – це маленький, але надзвичайно потужний продукт, що є чудовим джерелом поживних речовин. І всього у одній порції, що складається із 2 столових ложок, ви зможете знайти чимало різноманітних мікроелементів, зокрема і залізо, магній, фосфор та цинк.

Окрім того, у цьому продукті ви можете знайти і надзвичайно корисні омега-3 жирні кислоти, які можуть підтримувати ваше здоров'я серця та знижувати загальний рівень холестерину.

Корисним буде це насіння і для людей, які хворіють на діабет 2-го типу, адже у них воно може зменшувати артеріальний тиск.

Насіння льону

Ці м'які корисні злаки можуть стати чудовим доповненням до вашого повсякденного раціону. У звичайній порції із двох столових ложок насіння льону ви знайдете 4 грами клітковини, 2,5 грама білка та 6 грамів омега-3 жирних кислот.

Насіння льону буде для вас дуже корисним, якщо ви хочете зменшити закрепи, покращити мікробіом кишківника та знизити артеріальний тиск.

Допомагає насіння льону і з покращенням загального рівня цукру в крові.


Насіння льону дуже корисне / Фото Pexels

Кіноа

Зазвичай кіноа продається як цілозерновий продукт, проте насправді воно є насінням. Додавання кіноа до вашого раціону може підтримати здоров'я вашого серця, знизити ризики серцево-судинних захворюваь та рівень холестерину.

Окрім того, насіння кіноа є чудовим джерелом рослинного білка, і якщо ви включите його у свою веганську дієту, це допоможе вирішити проблему із кількість спожитого білка, яка виникає у деяких веганів та вегетаріанців.

Насіння кунжуту

Це насіння є чи не основним у азійській та близькосхідній кухні, і воно буває трьох видів: чорне, біле та золотисто-коричневе. У насінні кунжуту ви можете знайти чимало вітамінів, зокрема B1, B2, B3 та B6.

І незалежно від того, чи ви споживаєте насіння цілим чи подрібненим у вигляді тахіні, ви однаково отримаєте від нього досить багато користі.

Гарбузове насіння

І, звісно ж, не можна забувати і про гарбузове насіння! Можливо, вам подобається обсмажувати його самостійно або ж ви купуєте вже готове у магазині – однаково ви отримаєте від продукту чимало поживних і корисних речовин.

У цьому насінні ви знайдете 8 грамів білка та аж 40% від добової порції магнію. Окрім того, гарбузове насіння також є хорошим джерелом цинку, фосфору, калію та селену.