Пластикові місткості з кришкою вже давно стали неймовірно зручною альтернативою для різних кошиків, баночок та коробочок. І тоді як для одних продуктів таке зберігання підходить добре, інші класти у контейнери не можна ніколи.
Цікаво Остерігайтеся цих 5 небезпечних днів: місячний календар на липень
Попри те, що чимало господинь обирають саме цей посуд для організації усіх своїх кухонних запасів, все ж є кілька видів продуктів, які категорично не можна складати у такі місткості, адже тоді вони зіпсуються і будуть небезпечними для вживання.
Гаряча їжа
Пластик під час взаємодії з продуктами високої температури може відразу виділяти небезпечні токсичні речовини, тож складати щойно приготовану їжу у контейнери не варто. Краще зачекати, поки вона охолоне, а вже потім розподілити її у різну тару.
Апельсини, лимони, помідори
Всі ці продукти – кислі. І, виявляється, вони можуть негативно впливати на пластик, який під їхнім впливом почне окислюватися, і через це їжа може набути характерного смаку та запаху.
Апельсини не можна класти в пластикові контейнери / Фото Pexels
Гострі соуси та ферментовані продукти
Така їжа може руйнувати пластик, а окрім того й провокувати виділення токсичних речовин.
Яйця та страви з яєць
Дуже часто господині складають зварені яйця у пластикові контейнери. Втім, з цим варто бути досить обережними. Якщо ви будете залишати їх там надто надовго, це може призвести до виникнення сальмонельозу та кишкової палички.
Молоко та молочні продукти
Вони псуються швидше, ніж у холодильнику без спеціальної тари. Тож краще не перекладати їх у контейнери.
Загальне правило користування пластиковою тарою таке – туди варто класти тільки ту їжу, яку ви плануєте з'їсти найближчим часом, а ось для тривалого зберігання такий посуд не підходить.
Втім, є кілька винятків: сухі крупи, борошно, печиво та цукор. Ви спокійно можете пересипати ці продукти у герметичні контейнери з кришкою та не турбуватися про їхню безпеку.